Business Hi-Tech

Piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată în T3, cea mai bună evoluţie de la debutul crizei

Piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată în T3, cea...

Autor: Ioana Nita

20.11.2013, 00:08 182

Cele mai mari vânzări le-au înregistrat smartphone-urile şi tabletele, iar cererea pentru laptopuri, calculatoare desk şi monitoare şi-a continuat scăderea, arată datele GfK.

Telefoanele mobile au înregistrat în al treilea trimestru al anului cele mai mari vânzări pe piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată, acestea ajungând la valoarea de 115 milioane euro, în creştere cu circa 12% faţă de aceeaşi perioadă din 2012, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă GfK.

Sectorul telecom este urmat de piaţa IT, estimată la 100 milioane euro în perioada iulie-septembrie, segmentul tabletelor media şi al accesoriilor pentru acestea generând cele mai multe vânzări.  Per total, piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată a crescut în perioada analizată cu aproape 6%, la 410 milioane de euro, acesta fiind cel mai bun trimestru al anului.

„Piaţa de bunuri de folosinţă îndelungată a cunoscut cel mai bun trimestru trei de la debutul crizei în 2009. Vedetele pieţei rămân smartphone-urile şi tabletele, în vreme ce la polul opus cerererile pentru laptopuri, calculatoare desk şi monitoare continuă tendinţa descendentă“, a declarat pentru ZF Ciprian Hătneanu, manager subregional pentru Europa de Est în cadrul GfK.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO