Business Hi-Tech

Plata de pe mobil cu aplicaţia Seqr, în peste 60 de magazine din România

Plata de pe mobil cu aplicaţia Seqr, în peste 60 de...

Autor: Ioana Nita

14.11.2013, 20:03 715

Aplicaţia pentru telefonul mobil SEQR, dezvoltată de compania suedeză Seamless, poate fi utilizată pentru plata cumpărăturilor în 47 de magazine ale reţelei LS Travel Retail România, din care fac parte Inmedio, 1 Minute, Relay şi Le Café Inmedio, urmând ca până la începutul anului viitor să poată fi utilizată în toate magazinele acestor patru branduri la nivel naţional. Aplicaţia SEQR le permite utilizatorilor să plătească cumpărăturile la comercianţii offline şi online direct de pe smartphone după ce aceştia scanează codul QR şi validează plata cu codul PIN. Pentru a se realiza plata, aplicaţia conectează contul bancar al clientului cu casa de marcat sau cu platforma online de plată a comercianţilor prin intermediul unui cod QR.

Pentru moment, doar Garanti Bank permite în România plăţile cu SEQR, însă obiectivul Seamless este să încheie acorduri cu toate băncile de pe piaţa locală. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din Google Play sau Apple Store, iar utilizatorii au posibilitatea să vizualizeze chitanţele salvate digital şi să acceseze soldul contului. Seamless, companie listată la bursa de la Stockholm şi prezentă în 30 de ţări, a lansat aplicaţia SEQR în România la sfârşitul lunii trecute. Compania intenţionează să extindă numărul de retaileri de pe lista de parteneri, mizând pe faptul că soluţia de plată reduce costurile comercianţilor pentru că elimină din circuit intermediarii Visa sau Master Card.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO