Business Hi-Tech

Platile online castiga teren pe timp de criza: +68% in sem. I

07.07.2009, 21:16 18

Valoarea comertului electronic cu plata online prin carduri bancare a totalizat 43,5 milioane de euro in primul semestru al acestui an, in crestere cu 68% fata de perioada similara din 2008, potrivit datelor procesatorului RomCard, citate de compania Gecad ePayment. Numarul total al tranzactiilor a fost de 570.000.

Cea mai mare crestere ca numar de tranzactii fata de 2008, respectiv 158%, a fost inregistrata de segmentul turismului si transporturilor, urmat de sectorul telecomunicatiilor si serviciilor (care au crescut cu aproximativ 85%) si de retail (comert electronic) non-IT (67%).

Singurul segment care a inregistrat o scadere usoara fata de 2008 a fost sectorul retail cu produse IT, numarul tranzactiilor fiind in scadere cu 2%, mai ales pe fondul vanzarilor in scadere din trimestrul al doilea al anului, au precizat oficialii Gecad ePayment, integrator de solutii pentru comertul electronic.

"Faptul ca, intr-un an dificil din punct de vedere economic comertul online continua sa creasca, reusind sa atinga nivelul de 82% din volumul tranzactiilor prin card realizat in tot anul 2008, reprezinta rezultatul unui efort comun al magazinelor online, procesatorilor si tuturor jucatorilor implicati in comertul electronic romanesc", a declarat Carmen Sebe, directorul general al ePayment.

Comertul electronic cu plata online prin card bancar a crescut anul trecut cu 53% fata de 2007, ajungand la 53,1 milioane de euro si un numar de 652.000 tranzactii.

Sebe a adaugat ca se asteapta ca piata sa isi mentina ritmul de crestere in a doua jumatate a anului, volumul total al tranzactiilor fiind asteptat sa urce la 70 de milioane de euro, in linie cu estimarile initiale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO