Business Hi-Tech

Presedintele OTE ramane in functie

29.07.2008, 20:16 20

Panagis Vourloumis, presedintele grupului elen de telecomunicatii OTE, nu va fi schimbat din functie, in ciuda acuzatiilor aduse de un procuror cu privire la achizitia retailerului de echipamente si servicii de telefonie Germanos, a declarat ministrul grec al finantelor, citat de presa internationala.
Un procuror grec a pus sub acuzare conducerea OTE, cel mai mare operator de telecomunicatii din Grecia, pentru achizitia retelei de magazine Germanos de catre Cosmote, divizia de telefonie mobila a grupului.
"Panagis Vourloumis ramane la OTE", a declarat ministrul George Alogoskoufis, intr-un interviu acordat cotidianului grec Eleftherotypia. Vourloumis ocupa functiile de presedinte si director executiv al grupului din Grecia.
In luna mai a acestui an, Deutsche Telekom, cel mai mare operator de telefonie din Europa, a achizitionat 25% din OTE, grupul german urmand sa preia si managementul operatorului grec. Alogoskoufis s-a pronuntat in favoarea ramanerii actualului presedinte al OTE in functie si dupa preluarea managementului companiei de catre grupul german.
"El este si principalul candidat pentru aceste posturi, dupa ce acordul privind parteneriatul strategic cu Deutsche Telekom intra in vigoare", a precizat ministrul.
In iunie, OTE a numit in consiliul sau de conducere pe directorul financiar al Deutsche Telekom si pe directorul executiv al diviziei de telefonie mobila T-Mobile International. Karl-Gerhard Eick, CFO al Deutsche Telekom, si Hamid Akhavan, CEO al T-Mobile, ocupa cate o pozitie fara atributii executive in consiliul OTE.
Pe de alta parte, ministrul Alogoskoufis a precizat ca preluarea Germanos de catre Cosmote a fost o buna decizie de afaceri in urma careia au beneficiat toate companiile implicate. Cosmote, cel mai mare operator de telefonie mobila din Grecia, a platit 1,6 mld. euro pentru Germanos in 2006. Afacerea a fost criticata in repetate randuri de reprezentantii opozitiei in parlamentul de la Atena. Cosmote este al treilea mare operator de telefonie mobila din Romania. Grupul OTE mai este prezent pe piata locala prin Germanos, care detine cel mai extins lant de magazine de profil, si Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO