Business Hi-Tech

Primul smartphone cu butoanele principale amplasate pe partea din spate

Primul smartphone cu butoanele principale amplasate pe...

Autor: Ioana Nita

11.08.2013, 14:50 699

LG Electronics, unul dintre cei mai mari producători de telefoane mobile din lume, a lansat smartphone-ul LG G2, primul model de smartphone ale cărui butoane, precum cele de volum, sunt amplasate pe partea din spate a dispozitivului, şi nu pe lateral.

Amplasarea butoanelor principale pe partea din spate a telefonului oferă utilizatorilor mai mult control, deoarece acest loc este de cele mai multe ori atins în mod natural de degetele arătătoare, potrivit unui studiu care a arătat că pe măsură de dispozitivul devine mai mare, accesarea butoanelor de pe lateral este tot mai dificilă. Dacă smartphone-ul LG este situat pe o suprafaţă cu faţa în sus, nu este nevoie de ridicarea acestuia pentru a accesa butoanele posterioare, ci dispozitivul se poate porni prin atingerea de două ori a ecranului cu ajutorul funcţiei KnockON.

Modelul LG G2 dispune de un ecran de Full HD de 5.2-inci, memorie RAM de 2 GB, capacitate de stocare de 16 GB sau 32 GB şi procesor Quad-Core Qualcomm Snapdragon 800 de 2,26 GHz.

Noul smartphone LG are o cameră foto principală de 13 MP, echipată cu tehnologia OIS pentru stabilizarea optică de imagine, precum şi o cameră foto secundară de 2,1 GB. 

În ceea ce priveşte redarea conţinutului audio, LG G2 dispune de tehnologia Hi-Fi de 24 de bit/192kHz prin care calitatea sunetului reprodus este similiară cu cea dintr-un studio audio.

Printre caracteristicile practice ale smartphone-ului LG se numără funcţii precum „Answer Me”, prin care se răspunde automat la apel după scăderea tonului de apel atunci când telefonul este ridicat la urechea cuiva, „Plug & Pop”, prin care se recomandă opţiuni sau caracteristici atunci când un dispozitiv de căşti sau un cablu USB este conectat, sau „QuickRemote”, funcţia care permite utilizarea LG G2 pentru a controla dispozitive de home entertainment.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO