Business Hi-Tech

Primul soft pentru mase de la co-fondatorul Microsoft

23.06.2009, 18:37 30

Paul Allen, 56 de ani, care a fondat in 1975 impreuna cu Bill Gates compania Microsoft, a lansat pe piata un program care imbunatateste functiile aplicatiei Microsoft Outlook de a gestiona e-mail-urile, scrie presa internationala. Allen, care a parasit Microsoft in 1983 si este in prezent unul dintre cei mai bogati oameni din lume, a comandat initial aceasta aplicatie companiei sale de software pentru ca era "frustrat" de problemele pe care le are Microsoft Outlook in gestionarea e-mail-urilor. Acesta este unul dintre putinele aplicatii software comandate de miliardar pentru uzul personal care va fi lansat pe piata, a precizat Chris Purcell, care administreaza o companie cu 40 de ingineri care realizeaza diferite proiecte comandate de Allen. Spre exemplu, Allen utilizeaza touch-screen-uri care ii permit sa acceseze de oriunde din casa sau de pe iahtul sau calculatorul sau fisiere muzicale sau video, dar aceasta solutie nu a fost niciodata lansata public.

Programul care imbunatateste functionalitatile Microsoft Outlook este disponibil prin intermediul companiei Xiant, care este controlata de fondul de investitii al lui Allen, denumit Vulcan Inc.
Fiul unui bibliotecar, Allen l-a intalnit pe Bill Gates in Seattle, unde cei doi au scris primele lor programe pentru computere. Cei doi au fondat, impreuna, in 1975 compania Microsoft pe care Allen a parasit-o insa in 1983 urmandu-si propriile sale investitii, de la echipa de fotbal Seattle Seahawks pana la furnizorul de televiziune prin cablu Charter Communications Inc. din Saint Louis.
Charter a cerut insa in martie protectia impotriva falimentului, iar Allen a cedat controlul asupra companiei.
Averea lui Allen a ajuns la 16 miliarde de dolari anul trecut, fata de 40 de miliarde de dolari in 1999.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO