Business Hi-Tech

Primul trimestru a adus o scădere de 40% pentru profitul Samsung

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Anca Dumitrescu

30.04.2015, 00:00 177

Samsung Electronics a continuat să înregistreze probleme în primul trimestru, cu un declin de 39% al profitului net, la 4,63 mii de miliarde woni (4,3 miliarde dolari), mărind miza ca noul smartphone Galaxy S6 să aibă succes, relatează MarketWatch.

Rezultatul este sub aşteptările analiştilor intervievaţi de Dow Jones, care prognozau un declin al profitului net de 30%.

Profitul operaţional al diviziei producătoare de dispozitive mobile a scăzut cu 57%, la 2,74 mii de miliarde de woni (2,56 miliarde dolari), din cauza interesului cumpărătorilor pentru noile iPhone-uri ale Apple şi pentru branduri chinezeşti precum Xiaomi.

 Samsung a vândut 82 de milioane de smartphone-uri în primul trimestru, în scădere de la 89 de milioane de unităţi în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit companiei de analiză a pieţei Strategy Analytics. Succesul diviziei producătoare de dispozitive mobile depinde în mare parte de atractivitatea smartphone-ului Galaxy S6 şi a modelului Galaxy S6 Edge, cu ecran cu mai multe faţete, care au intrat la vânzare în 20 de ţări pe 10 aprilie. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO