ZF 24

Producţia celor două noi modele de iPhone începe în septembrie

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: Marius Oncu

20.08.2013, 21:45 574

Apple a cerut furnizorului chinez Hon Hai Precision Industry, care asamblează smartphone-uri şi tablete pentru companie, să înceapă din luna septembrie livrarea a două noi modele iPhone, unul scump şi unul cu preţ mai redus, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Wall Street Journal. Informaţiile privind livrările sugerează că Apple ar putea lansa cele două modele chiar în septembrie, indicând o schimbare de strategie a companiei, în încercarea de a recâştiga din terenul pierdut pe piaţa smartphone-urilor. Compania nu a mai lansat până acum două modele iPhone în acelaşi timp.

Furnizorii Apple din Asia au început din luna iunie producţia componentelor pentru un model iPhone standard, cu carcasă metalică, şi pentru o versiune low-cost, au afirmat persoane care lucrează la companiile respective. Hon Hai Precision Industry (Foxconn) asamblează pentru Apple smartphone-uri iPhone, tablete iPad, iPod, PC-uri Mac şi accesorii. Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze. În ultimii ani, producătorul de smartphone-uri şi tablete a lansat toamna noi modele iPhone. Compania are planificat un eveniment pentru 10 septembrie, potrivit portalului AllThingsD, dar nu este clar dacă Apple va prezenta ambele modele iPhone în aceeaşi zi sau va opta pentru evenimente separate.În cazurile precedente, modele iPhone au devenit disponibile la circa o săptămână şi jumătate de la prezentare.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO