Business Hi-Tech

Profit net de 1,3 mld. $ pentru Oracle in T2

21.12.2007, 18:49 17

Compania americana Oracle, unul dintre cei mai mari producatori de software din lume, a inregistrat un profit net de 1,3 miliarde de dolari (9 miliarde de euro) in trimestrul al doilea incheiat la 30 noiembrie, in crestere cu 35% fata anul trecut, scrie presa internationala, ca urmare a cresterii cererii pentru licente software si baze de date.
"Vanzarile din licentele noi de baze de date si middleware au crescut cu 28% in trimestrul al doilea. Continuam astfel sa luam cota de piata de la IBM in ambele categorii de produse", a declarat Larry Ellison, directorul executiv al Oracle.
Veniturile din servicii s-au majorat cu 22% si au atins valoarea de 1,2 miliarde dolari (8,33 miliarde de euro), in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce veniturile din licentele software vandute - un indicator important al evolutiei afacerilor unui producator software - au crescut cu 38%, la 1,7 miliarde de dolari (1,18 miliarde de euro).
"Ne place mai mult strategia noastra de expansiune a produselor de tip ERP (Enterprise Resource Planning) pe industrii specifice, la nivel inalt, fata de strategia SAP care isi orienteaza sistemele ERP spre companiile mici", a precizat Charles Phillips, presedinte al Oracle.
Totodata, veniturile totale ale companiei s-au apreciat cu 28 de procente, la 5,31 miliarde de dolari (3,68 miliarde de euro), peste asteptarile initiale ale oficialilor Oracle, care preconizau un ritm de crestere a veniturilor de 18 ? 21%.
Ca urmare a anuntului, actiunile Oracle s-au majorat pe piata NASDAQ cu peste 5%, la 20,76 dolari (14,41 euro) pe actiune. Oracle este o companie specializata in producerea de aplicatii de baze de date si pentru operatiunile uzuale fiecarei companii, precum plata salariilor si inventarierea bunurilor si stocurilor
Rezultatul din T2 a fost sustinut de vanzarile puternice ale unor produse care nu erau incluse in urma cu un an in portofoliul Oracle.
Rezultatele pozitive anuntate de Oracle au inlaturat unele ingrijorari prezente pe Wall Street, potrivit carora criza ipotecara si cererea in scadere pentru aplicatii software pentru mediul corporatist ar putea afecta si Oracle.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO