Business Hi-Tech

Profitul şi veniturile Intel au crescut în trimestrul al doilea, depăşind estimările pieţei

Autor: Vlad Popescu

22.07.2011, 00:00 92

Profitul net al Intel a crescut cu 10% în trimestrul al doilea,la 3,2 mld. dolari, iar veniturile au urcat cu 22%, la 13,1 mld.dolari, depăşind aşteptările pieţei, însă reducerea estimărilorcompaniei privind piaţa PC-urilor a eclipsat rezultatelesolide.

Cel mai mare producător de microprocesoare din lume estimeazăvenituri de 14 miliarde de dolari pentru trimestrul al treilea, deasemenea peste cifrele anticipate de analişti, însă acţiunile Intelau coborât cu peste 1% la New York din cauza prognozei pesimiste acompaniei privind piaţa PC-urilor, transmite Reuters. Intel şi-aredus estimările privind creşterea vânzărilor de computerepersonale în 2011, ca volum, la 8-10%.

Anterior, compania anticipa creşteri "de două cifre".Procesoarele Intel echipează circa 80% din computere personale lanivel mondial, însă gadget-urile mobile tot mai populare, precumsmartphone-urile şi tabletele, erodează piaţa laptop-urilor şi cotade piaţă a companiei, care nu a reuşit să-şi asigure o poziţiesolidă pe nişa explozivă a comunicaţiilor mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO