Business Hi-Tech

Proprietarul jocului Angry Birds vrea să se vândă pe bursă în 3 ani

Proprietarul jocului Angry Birds vrea să se vândă pe bursă în 3 ani

Autor: Ştefan Vrabie

09.05.2011, 23:32 273

Compania Rovio, dezvoltatorul jocului pentru telefoane mobile"Angry Birds", are ca obiectiv o ofertă publică iniţială în 3 sau 4ani, scrie agenţia de presă Reuters, citându-l pe directorul demarketing al companiei.

"Este foarte posibil să ne listăm pe Bursa de Valori în trei saupatru ani, dar nu suntem grăbiţi să facem acest pas", a spus PeterVesterbacka, directorul departamentului de marketing, fără apreciza unde va avea loc oferta publică iniţială. "Ne putem realizatoate planurile noastre actuale fără a ne lista pe Bursă, listareafiind o direcţie mai semnificativă decât, de exemplu, vânzareacompaniei."

El a mai spus că Rovio are ca scop ca în trei ani să devină ceamai mare companie de divertisment din lume. Analiştii au estimat căvânzările companiei Rovio în 2011 vor fi între 50 şi 100 mil. euro,faţă de 6,5 mil. euro cât au înregistrat în anul 2010. Jocul AngryBirds a fost descărcat de peste 140 de milioane de ori de lalansarea acestuia care a avut loc cu 16 luni în urmă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO