Business Hi-Tech

Quanmax AG şi Grosso Holding au preluat controlul integratorului austriac S&T

Autor: Adrian Seceleanu

02.12.2011, 00:00 302

Două companii austriece, Quanmax AG şi Grosso Holding, au devenit acţionarii majoritari ai integratorului de soluţii de IT şi comunicaţii S&T - care este prezent şi pe piaţa din România - printr-o operaţiune care presupune majorarea capitalului social a grupului, după ce tranzacţia a fost aprobată de autorităţile de la Viena. Quanmax AG este o companie care oferă de la PC-uri şi servere până la soluţii software, în timp ce Grosso Holding este o companie de investiţii cu sediul în Viena care are drept ţintă achiziţionarea de acţiuni la companii austriece de mărime medie.

Cele două companii deţin acum 70% din S&T, iar anul viitor participaţia lor va ajunge la 80%. Grupul S&T a trecut în acest an printr-o perioadă dificilă, însă după ce creditorii au acceptat o restructurare a datoriei, iar Quanmax AG şi Grosso Holding au devenit acţionari majoritari, S&T estimează că va reveni pe profit anul viitor. Reprezentanţii S&T, care au avut în 2010 afaceri de peste 40 mil. euro în România, afirmă că grupul nu se va retrage de pe nicio piaţă.

"Nu avem intenţia de a ne retrage de pe niciuna dintre pieţele existente. Cele mai multe dintre subsidiarele S&T din Europa de Est au operaţiuni profitabile". Anul trecut S&T România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de integrare IT&C, a avut un profit net de 22.000 de euro, potrivit datelor de la Finanţe. Întregul grup a avut în 2010 afaceri de 351 mil. euro şi o pierdere netă de 48 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO