Business Hi-Tech

Raportul JPMorgan care a provocat Apple o pierdere de 10 mld. $ pe bursă, inexact

Raportul JPMorgan care a provocat Apple o pierdere de 10 mld. $ pe bursă, inexact

Foto AFP

Autor: Adrian Seceleanu

28.09.2011, 00:00 801

Raportul despre scăderea cu până la 25% a comenzilor de componente pentru iPad publicat de un analist din Asia al JPMorgan şi care a provocat o scădere cu 10 miliarde de dolari a valorii Apple pe bursă a fost interpretat greşit, au spus reprezen­tanţii americani ai companiei de servicii într-un nou raport menit să calmeze pieţele.

"Apple este OK", a scris analistul Mark Moskowitz de la divizia americană a JPMorgan Chase, adăugând că raportul colegului din Asia se concentra pe impactul comenzilor făcute de Apple asupra unor furnizori din regiune şi nu la vânzările totale ale Apple. Pe bursă Apple valoarează peste 300 mld. $.

Concluziile raportului JPMorgan au fost greşite, a spus şi Chris Caso, un analist al Susquehanna International Group, în timp ce Gene Munster, de la Piper Jaffray, a declarat că schimbările făcute de Apple în comenzile de componente reflectă, cel mai probabil, transferul unei părţi din producţie din Asia în Brazilia.

Analistul JPMorgan Mark Moskowitz a precizat că îşi menţine estimarea că Apple va vinde în trimestrul patru fiscal între 10,9 şi 12 milioane de tablete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO