Business Hi-Tech

RCS&RDS: Am ajuns la 642.000 de clienti pe telefonia fixa

02.02.2007, 19:11 15

Numarul abonatilor la serviciul de telefonie fixa RDS.Tel a depasit 642.000 la sfarsitul anului trecut, inregistrand o crestere de aproximativ 17% fata de luna iunie 2006, conform datelor prezentate ieri de RCS&RDS.
Cel mai mare jucator de pe piata locala de telefonie fixa este Romtelecom, cu aproape patru milioane de clienti, care se confrunta insa cu o scadere puternica a numarului de abonati. UPC Romania avea la sfarsitul lunii septembrie a anului trecut aproximativ 52.000 de clienti pentru serviciul de telefonie fixa. "Cresterea numarului de abonati RDS.Tel din ultimul an a determinat implicit si intensificarea traficului de voce efectuat in reteaua proprie", a declarat directorul general al RCS&RDS, Alexandru Oprea, fara a furniza cifre despre volumul traficului din retea.
Compania RCS&RDS este al doilea mare jucator de pe piata locala de cablu TV (CATV) cu aproximativ 1,13 milioane de clienti CATV. Operatorul are peste 400.000 de clienti pentru serviciile de acces la Internet si a castigat anul trecut una din cele doua licente 3G scoase la licitatie de statul roman. Conform companiei, serviciul RDS.Tel este disponibil in 128 localitati din 39 de judete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO