Business Hi-Tech

RCS&RDS cauta ingineri pentru dezvoltarea retelei, intr-o campanie masiva de angajari

RCS&RDS cauta ingineri pentru dezvoltarea retelei, intr-o campanie masiva de angajari

Salariul unui inginer telecom porneste de la 1.000 de euro

22.01.2008, 20:19 324

RCS&RDS, una dintre cele mai mari companii telecom de pe piata locala, a ajuns la un portofoliu de 150.000 de clienti din zona de business care utilizeaza serviciile de internet, transmisii de date si telefonie fixa ale operatorului.
RCS&RDS concureaza pe piata serviciilor adresate companiilor atat cu operatori ca Romtelecom si UPC, cat si cu jucatori ca Orange sau Vodafone - care ofera servicii integrate pentru clientii din aceasta categorie. Romtelecom avea la finele anului trecut circa 250.000 de clienti de business (clienti corporate plus intreprinderi mici si mijlocii). Orange si Vodafone, fiecare cu afaceri de peste 1 mld. euro anul trecut, obtin peste 30% din venituri de la clientii de business.
RCS&RDS a intrat pe piata serviciilor de transmisiuni de date in 1998 si a lansat oferta de internet prin cablu pentru persoane fizice in 2001. Serviciile de telefonie fixa au fost lansate in aprilie 2003.
RCS&RDS are in prezent 1,2 milioane de clienti pentru serviciile de cablu TV (CATV), fapt care plaseaza compania pe locul doi pe aceasta piata, la o distanta de aproximativ 90.000 de utilizatori fata de liderul UPC. RCS&RDS nu a mai comunicat numarul de clienti pe CATV din decembrie 2006, cand compania avea 1,14 milioane de clienti. La acea data, UPC avea aproape 1,4 milioane de clienti pe CATV.
RCS&RDS a crescut puternic in ultimii ani, printr-o strategie de preturi agresive si achizitii, compania fiind lider pe doua segmente importante de piata, respectiv internet si televiziune prin satelit. Compania este si cel mai mare furnizor alternativ de telefonie fixa, cu 1 milion de clienti.
Numarul de utilizatori CATV si de clienti pe segmentul business a fost precizat de companie in cadrul unor anunturi de angajare publicate in aceasta luna de RCS&RDS pe site-urile de recrutare online bestjobs.ro si ejobs.ro. Operatorul este de altfel cunoscut pentru retinerea cu care furnizeaza detalii despre numarul de clienti sau cifra de afaceri, de regula acestea fiind disponibile fie ca parte a unor asemenea anunturi de angajare, sau in cadrul unui buletin publicat lunar de companie.
Conform anunturilor publicate pe cele doua site-uri, RCS&RDS vrea sa angajeze un numar neprecizat de oameni pe 12 tipuri de joburi, respectiv: inginer fibra optica, asistent tehnic 3G, inginer telecomunicatii, receptionera, reprezentant vanzari, operator call-center, account executive pentru clientii de business, operator procesare date, coordonator call-center, agent vanzari, inspector protectia muncii si arhivar. Oficialii RCS&RDS nu au putut fi contactati pentru a comenta intentiile de angajare. Compania avea peste 5.000 de angajati la finele anului 2006.
Cea mai mare parte a posturilor, si in special cele care necesita un nivel mai ridicat de pregatire (ingineri fibra optica si telecom, asistenti tehnici 3G) sunt disponibile in Bucuresti, operatorul avand nevoie de oameni pentru dezvoltarea retelei de fibra optica si de telefonie mobila 3G. Posturile de agent si reprezentant de vanzari sunt disponibile si in alte localitati din tara, precum Alba-Iulia, Aiud, Cugir si Sebes.
RCS&RDS cauta operatori call-center in Bucuresti si coordonatori call-center in Brasov si Iasi, ceea ce inseamna ca operatorul are call-centere in cele trei orase. Compania nu a comunicat pana in prezent asemenea informatii.
RCS&RDS, care a facut in 2006 un profit net de 34,8 mil. euro la afaceri de 221,7 mil. euro, s-a extins si pe pietele din regiune, intrand in Ungaria in 1998, in Slovacia din 2000, precum si in Cehia, Croatia, Serbia din 2006.
La jumatatea anului trecut, RCS&RDS avea, pe toate pietele pe care este prezenta, 1,34 mil. clienti pe CATV, 590.000 de clienti pe internet, 1,73 mil. clienti pe televiziunea prin satelit si 862.000 pe telefonia fixa.
Aceste cifre au fost comunicate de RCS&RDS in momentul in care compania intentiona sa se listeze la Londra, operatiune abandonata din cauza conditiilor nefavorabile de pe pietele internationale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO