Reacţiile managerilor din industria IT privind decizia Intel de a închide biroul de la Bucureşti: De la „România va rămâne cu o mare problemă socială“ la „un brand de renume nu înseamnă siguranţă“

30 mai 2016 Ziarul Financiar

Decizia gigantului american Intel de a închide centrul de dezvoltare software de la Bucureşti, unde lucrează circa 200 de programatori, a stârnit reacţii diferite în rândul liderilor de companii din industria IT din România. ZF a anunţat săptămâna trecută că Intel va închide centrul de la Bucureşti, informaţia venind la scurt timp după ce directorul executiv al companiei a anunţat un plan de restructurare a 12.000 de angajaţi la nivel global.

„Într-un orizont de timp mediu acestea sunt ştirile care se vor repeta în presă, iar România va rămâne doar cu o mare problemă socială. Prin decizii «strategice» (de fapt când Ucraina se va stabiliza şi va deveni mai ieftină) vor rămâne pe drumuri sute de mii de angajaţi. Dacă nu vrem să se întâmple acest lucru, trebuie să investim astăzi în produse sau servicii româneşti capabile să concureze în piaţa globală!“, a spus Bogdan Tudor, fondator şi CEO al Class IT Outsourcing, companie locală specializată în furnizarea de servicii IT, într-o postare pe contul personal de pe reţeaua de socializare Facebook.

În replică, Eugen Schwab- Chesaru, vicepreşedintele pentru Europa Centrală şi de Est al companiei de consultanţă Pierre Audoin Consultants (PAC), a spus că este de acord cu faptul că România trebuie să producă produse IT globale, însă nu crede că piaţa locală a muncii va avea probleme din cauza eventualelor plecări ale unor companii de profil din industria IT.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.05.2016

 
Cuvinte cheie:
bucuresti
, intel
, inchidere
, romania
, industrie
, decizie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide