Business Hi-Tech

Retailerul GSM, Fonomat creste pe locul lasat liber de rivalii care nu fac fata crizei

16.09.2009, 18:00 29

Fonomat, retailer GSM detinut de fondul spaniol de investitiiGed Capital, a ajuns la o retea de aproape 180 de magazine la nivelnational, compania fortand cresterea pentru a ocupa locurile lasatelibere pe piata de rivalii aflati in dificultati financiare saucare au redus numarul de magazine pentru a nu intra pepierderi.

"Marea valoare strategica nu a fost pentru noi sa deschidemmagazine doar acolo unde am fi putut obtine marje mari de profitsau doar in orasele mari, ci sa fim prezenti pe piata cu o companiecu acoperire nationala. Aceasta este o valoare adaugata princomparatie cu companiile locale, care s-au concentrat mai mult peprofit", a declarat pentru ZF Miguel Peralta, CEO al Fonomat.

Printre competitorii Fonomat care si-au redus numarul demagazine se numara retelele Euro GSM si Say.

"Am finalizat proiectul de dezvoltare si avem acum 175 demagazine in 107 orase si 47 de centre comerciale", a adaugat el,mentionand ca retailerul va continua extinderea retelei.

Fonomat a inregistrat anul trecut afaceri de 28 mil. euro sieste cel mai mare partener al Orange dupa numarul de magazine -aproape 180 in prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO