Business Hi-Tech

Reteaua de fibra a RCS&RDS, in 43 de orase

20.02.2008, 18:04 16

RCS&RDS, unul din cei mai mari operatori telecom, a extins in mai putin de un an de la patru la 43 de orase reteaua nationala de fibra optica, prin care abonatii serviciului de acces la internet Fiber Link pot transfera fisiere cu viteze de pana la 50 Mbps.
Viteza de pana la 50 Mbps este disponibila exclusiv pentru fisierele transferate in reteaua RCS&RDS, intre doua orase acoperite de serviciile Fiber Link, de exemplu intre Arad si Constanta.
Anul trecut, in luna mai, compania anunta disponibilitatea serviciului pentru Bucuresti, Iasi, Timisoara si Constanta.
RCS&RDS este liderul pietei locale de servicii de acces la internet, cu peste 500.000 de utilizatori in luna septembrie 2007. Al doilea jucator de pe piata locala de servicii internet este Romtelecom, care estima ca ar putea incheia 2007 cu circa 350.000 de clienti pentru serviciul Clicknet.
Operatorul detinut de omul de afaceri roman Zoltan Teszari a semnat in urma cu un an un contract cu divizia de servicii globale a companiei IBM Romania, care avea ca obiect implementarea si intretinerea proiectului de extindere a infrastructurii de 10 GB a operatorului. Proiectul a fost realizat cu echipamente furnizate de compania americana Cisco, cel mai mare producator de echipamente de retea din lume. Echipa IBM a furnizat de asemenea servicii de mentenanta pentru RCS&RDS, in cadrul unui contract a carui valoare nu a fost facuta publica. IBM a asigurat, prin divizia sa specializata, 80% din finantarea necesara pentru realizarea proiectului de la RCS&RDS.
RCS&RDS este si cel mai mare furnizor alternativ de servicii de telefonie fixa si televiziune prin satelit si al doilea furnizor de servicii de cablu TV. Cel mai mare furnizor de servicii CATV de pe piata locala este UPC Romania, cu aproape 1,3 milioane de clienti.
La sfarsitul anului trecut, RCS&RDS a intrat si pe piata de telefonie mobila, prin lansarea serviciului DigiMobil. In prezent, reteaua RCS&RDS este disponibila doar in 16 localitati.
Compania vinde de la finele anului trecut, pentru clientii noi, un pachet de servicii care include acces la internet, televiziune, telefonie fixa si mobila, cu preturi de la 45 de lei pe luna (inclusiv TVA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO