Business Hi-Tech

Reţeaua de socializare Google+ va avea şi o variantă dedicată companiilor

Reţeaua de socializare Google+ va avea şi o variantă dedicată companiilor

Autor: Ştefan Vrabie

11.07.2011, 00:02 323

Google, cel mai popular motor de căutare online, va lansa şiservicii pentru companii pentru reţeaua sa de socializare Google+,în încercarea de a creşte competiţia cu site-uri de socializaremari precum Facebook sau LinkedIn, scrie agenţia de presăBloomberg.

Noile funcţii business este de aşteptat să fie disponibile încursul acestui an, potrivit lui Christian Oestlien, manager deprodus la Google. "În acest moment suntem axaţi pe optimizareaexperienţei consumatorilor, dar avem o echipă mare de ingineri carelucrează la un produs similar optimizat pentru business pentrureţeaua noastră de socializare Google+."

Google+ a fost lansat pe 28 iunie, marcând o nouă încercare de aconcura cu Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume.Platforma Google+ este disponibilă momentan doar pe bază deinvitaţie, iar structura este similară cu cea a Facebook,construită în jurul fotografiilor de profil şi al fluxurilor deinformaţii despre prietenii utilizatorului şi despre subiectelecare îl interesează.

Reţeaua de socializare Google+ este cel mai curajos efort depână acum al companiei de a detrona Facebook şi de a-şi perpetuadominaţia pe internet. Google a încercat de mai multe ori, fărăsucces, să-şi contureze o prezenţă solidă pe piaţa reţelelorsociale.

Potrivit lui Oeslien, compania a dezvoltat o versiune de testpentru mediul de afaceri, iar aceasta va conecta seviciileexistente ale Google precum sistemul de publicitate AdWords pentrucăutări pe internet. "Serviciul va include şi funcţii precum GoogleAnalytics şi va avea capacitatea de a conecta acele date şi cu alteservicii Google pe care companiile le-ar putea utiliza zi de zi", amai spus el.

Echipa Google+ se confruntă cu o cerere puternică pentru noulserviciu de social networking şi are în vedere o extindere aacesteia, funcţiile business fiind parte dintr-un plan maielaborat. Săptămâna trecută Google a schimbat designul serviciilorGmail şi Google Calendar. Momentan Google+ nu este diponibil decâtpe bază de invitaţie, iar Oestlien le recomandă firmele să nu îşicreeze conturi de Google+ în versiunea dedicată consumatorilor.

La sfârşitul lunii iunie Google a dovedit încă o dată că estecea mai mare companie de internet, devenind prima companie care areu­şit performanţa de a deservi peste un miliard de utilizatoriunici într-o lună pe site-urile proprii, conform datelor firmei deanaliză comScore.

Datele comScore indică faptul că în luna mai site-urile deţinutede Google, incluzând aici motorul de căutare, serviciul de e-mailşi site-ul de sharing video YouTube, au reuşit performanţa de aavea peste un miliard de utilizatori unici, un avans de 8,4% faţăde aceeaşi lună din 2010.

În aceeaşi lună, Microsoft a reuşit să strângă 905 milioaneutilizatori unici, în creştere cu 15%, în timp ce Facebook a urcatcu 30%, până la 714 milioane de vizitatori. Yahoo a avut 689 demilioane de vizitatori, în creştere cu 10,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO