Business Hi-Tech

Rhode & Schwartz face schimbări la Topex

Autor: Adrian Seceleanu

24.01.2011, 23:50 1954

Compania germană Rhode & Schwartz a făcut mai multeschimbări în modul de conducere al producătorului român deechipamente telecom Topex odată cu achiziţia pachetului majoritarde acţiuni al companiei în decembrie 2010, potrivit unor documentepublicate de firmă în Monitorul Oficial.

Topex, o companie fondată în anii '90 de antreprenorul DanAdamescu, era singurul mare producător român de echipamente telecomcare devenise furnizor pentru giganţi ca Orange şi Vodafone şi carecâştigase clienţi şi pe pieţe externe. Compania a înregistrat în2009 afaceri de 5,1 mil. euro, în scădere cu 43%.

Rhode & Schwartz a impus trecerea la un sistem dualist demanagement, format dintr-un consiliu de supraveghere şi undirectorat al societăţii. Consiliul de Supraveghere este format dincinci persoane, respectiv Herbert Georg Rewitzer, Ludger GeorgMaria Harrer, Walter Fendinger, Adrian Golu şi Radu CristianSuceveanu. Golu şi Suceveanu deţin acţiuni la Topex.

Directoratul societăţii este format din Dan Adamescu, AlexandruNegulescu şi Thilo Foersch.

Potrivit datelor din Monitorul Oficial, compania germană aachiziţionat toate titlurile deţinute la Topex de la unii dintreacţionari, care au ieşit astfel din societate. În această situaţiese află Călin Popescu şi Dan Ioan Negru, potrivit sursei citate.După tranzacţia prin care nemţii au preluat 51% din Topex, restulacţiunilor sunt deţinute de Dan Adamescu, Adrian Golu, Luigi IoanCăţoi, Gabriel Ionescu, Bica Dumitru, Mircea Viorel Cioromela,Daniel Matei, Bogdan Cristian Mihalea, Eugen Pătru, GabrielPoroşnicu, Radu Cristian Suceveanu, Aurelian Toader, Eugen Morjolicşi Cristina Tudor. Rohde & Schwarz are drept de opţiune decumpărare a diferenţei sau doar a unei părţi din acţiunile rămaseîn decurs de 15 ani de la data operării transferului acţiunilor.

Firma germană a fost asistată în această tranzacţie de o echipăde avocaţi din cadrul biroului de avocatură Noerr Bucureşti. Odatăcu tranzacţia, numele companiei a fost schimbat în Rohde &Schwarz Topex.

Compania germană a achiziţionat Topex în mare parte pentru a-şicompleta portofoliul de sisteme de comunicaţii de voce pentrucontrolul traficului aerian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO