Business Hi-Tech

RIM va lansa sapte smartphone-uri cu noul sistem de operare BlackBerry

RIM va lansa în următoarele luni 7 smartphone-uri cu noul sistem de operare BlackBerry

Autor: Ştefan Vrabie

17.07.2011, 12:41 299

Jim Balsilie, unul dintre cei doidirectori executivi ai companiei canadiene Research in Motion (RIM)a declarat că în următoarele luni compania va lansa pe piaţă şaptesmartphone-uri BlackBerry care vor utiliza următoarea generaţie asistemului de operare BlackBerry.

Această declaraţie este o vestemare pentru RIM care a încercat în ultimii ani să creeze produsecapabile să concureze cu smartphone-urile şi tabletele care au casistem de operare iOS de la Apple sau Google Android. Cel mairecent produs pe care compania l-a lansat pentru a se menţine în"bătălia" dispozitivelor smart este tableta BlackBerry PlayBookcare de la lansarea sa din luna aprilie şi până acum a primit maimulte recenzii bune.

Michael Gartenberg, mobileanalist la firma de cercetare Gartner, consideră că este un lucrubun mutarea pe care RIM o va face cu lansarea mai multorsmartphone-uri care vor rula noul sistem de operare BlackBerry."Era timpul ca ei să demonstreze că pot face ceva pentru nouaplatformă", a declarat el. "Acum este momentul când platformele deanul trecut nu mai sunt destul de bune pentru anul acesta şi RIMtrebuie să evolueze pentru a concura în mod eficient".

Sistemul de operare BlackBerry OSa avut un avantaj considerabil în piaţa mondială de smartphone-uri,dar acum potrivit mai multor predicţii făcute de firme de cercetareacesta va fi pe locul patru până în anul 2015, după Android,Windows Phone 7 şi iOS. Retehnologizarea sistemului de operare şilansarea de noi smartphone-uri mai puternice pentru a rulasoftware-ul are sens în cazul în care compania vrea să contracarezeaceste predicţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO