Business Hi-Tech

Romanii de la MB Dragan au OK-ul Apple pentru a face soft pentru iPhone

18.11.2008, 19:16 46

MB Dragan, agentie specializata in publicitate interactiva si in publicitate pe telefoane mobile, a primit unda verde de la Apple pentru a dezvolta aplicatii pentru iPhone, compania romaneasca urmarind astfel extinderea pe piata dezvoltatorilor de software din Europa. "Pornind de la acest segment de nisa, intentionam sa ne extindem operatiunile dincolo de granitele, in Europa", a declarat pentru ZF Mihai Dragan, directorul general si fondator al companiei, fara a oferi alte detalii. MB Dragan a lansat in luna iulie a acestui an prima aplicatie care permite utilizatorilor de terminale iPhone si iPod Touch sa acceseze serviciul Yahoo! Maps, care asigura, printre altele, acces si la o harta detaliata a Capitalei. Agentia a fost acceptata luna aceasta in programul iPhone Developer Program, la patru luni dupa ce s-a inscris pentru program.

Compania are 21 de angajati si intentioneaza sa angajeze inca cinci-zece specialisti software pana anul viitor. Mihai Dragan a mai precizat ca au fost mai multe companii romanesti care au aplicat la programul Apple, dar nu au primit inca certificare.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO