Business Hi-Tech

Romtelecom a ajuns la 60.000 de clienti pe Tv

05.02.2007, 17:22 12

Serviciul de televiziune digitala prin satelit (DTH - Direct to Home) lansat anul trecut de Romtelecom sub brandul Dolce a ajuns la 60.000 de clienti la sfarsitul lunii ianuarie. Conform companiei ritmul de instalari este de aproximativ 2.500 pe zi, ca urmare a suplimentarii echipelor de instalare.
Dolce isi disputa locul doi de pe piata cu serviciul DTH MaxTV, care avea inainte de sfarsitul anului trecut 55.000 de clienti. Liderul de piata este RCS&RDS, care are circa 500.000 de abonati DTH in Romania si alti aproximativ 400.000 de abonati DTH in alte cinci tari din regiune. Pe piata locala DTH exista in prezent cinci jucatori, astfel ca mai multi operatori cred ca unii competitori fie vor disparea, fie vor fi cumparati.
Confruntata cu o scadere puternica a numarului de abonati, circa 800.000 anul trecut, Romtelecom mizeaza pe lansarea unor oferte de servicii complementare dar asociate cu linia de telefonie fixa, precum cele de acces la Internet si cele DTH, pentru a-si mentine numarul de clienti. Principala sursa de venituri a Romtelecom o reprezinta abonamentele pentru liniile de telefonie fixa. Compania a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 927 mil. euro, dar scaderea numarului de abonati ar putea impiedica operatorul sa treaca in 2006 de o cifra de afaceri de un miliard de euro. Orange si Vodafone au anuntat ca au inregistrat fiecare anul trecut venituri de peste un miliard de euro.
Romtelecom ar putea lansa in acest an pe piata locala si un pachet combinat de servicii, alaturi de Cosmote. Reprezentantii operatorilor nu au dat detalii despre structura pachetului de servicii, insa acesta ar putea urma modelul pachetelor lansate saptamana trecuta in Grecia de Otenet si Cosmote, si care includ servicii de telefonie mobila si de acces la Internet.
Pachetele lansate de Otenet si Cosmote in Grecia includ intre 120 si 480 de minute nationale gratuite de apeluri de pe telefonul mobil si servicii de acces nelimitat la Internet, si au tarife lunare intre 46 si 91 de euro pe luna, functie de numarul de minute gratuite. "Urmariti ofertele care vor fi lansate pe piata din Grecia de Cosmote si OTE si va veti face o idee asupra a ceea ce vom lansa si in Romania", a declarat anul trecut Evangelos Martigopoulos, CEO al Cosmote Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO