Business Hi-Tech

Romtelecom a ajuns numarul patru pe cablu

09.02.2010, 23:05 40

Nextgen Communications - un furnizor de cablu TV, internet sitelefonie detinut integral de Romtelecom, va ajunge la o baza depeste 100.000 de clienti in peste 100 de localitati din Romaniaodata cu finalizarea achizitiei New Com, o retea care mai avea70.000 de utilizatori.

"NextGen a incheiat un contract cu New Com pentru preluarea unorparti din reteaua detinuta de aceasta din urma in peste 100 delocalitati. Numarul total de clienti preluati prin aceastaoperatiune se ridica la aproximativ 70.000. Dupa finalizareaacestei tranzactii, NextGen va fi prezenta in peste 100 delocalitati din toata tara", a declarat pentru ZF Ovidiu Ghiman,director executiv strategie si dezvoltarea afacerii al Romtelecom.Aceasta este prima declaratie oficiala prin care Romtelecom admiteca a cumparat New Com dupa ce ZF a scris in premiera despretranzactie in editia din 14 ianuarie. "Acordul urmeaza sa fieanalizat de Consiliul Concurentei", a adaugat Ghiman.

Aceasta achizitie a NextGen plaseaza Romtelecom pe locul patrupe piata de cablu TV, la mare distanta de rivalii de laRCS&RDS, UPC si cu doar 100.000 de clienti sub Digital CableSystems (AKTA) - un operator detinut de fondul de investitii AIG.Romtelecom a revenit pe cablul TV prin infiintarea NextGen, dupa cecompania renuntase in trecut la acest business, prin vanzarearetelelor pe care le detinea catre actualul UPC. Dezvoltareaacestei linii de business este coordonata de Ovidiu Ghiman, fostdirector comercial al RCS&RDS, numarul unu pe piata locala decablu.

Tranzactia a avut o valoare de cel putin 6,3 mil. dolari,potrivit unui document publicat de Banca Transilvania pe ArhivaElectronica de Ga-rantii Reale Mobiliare. Romtelecom a hotarat dealtfel in decembrie 2009 majorarea capitalului social al NextGen cu26,31 mil. lei, la 26,49 mil. lei, prin conversia unorimprumuturi. 

Tranzactia fusese evaluata pe piata la 14 mil. euro, insaniciuna dintre companii nu a comentat aceasta informatie.Actionarii New Com erau mai multe fonduri de investitii si casalocala de consultanta Capital Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO