Business Hi-Tech

Romtelecom mai aduce 1,4 mil. euro la NextGen

Romtelecom mai aduce 1,4 mil. euro la NextGen

Foto Sorina Andreica

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

06.09.2011, 00:02 883

Romtelecom, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, a aprobat în luna iulie majorarea cu 6 milioane de lei (1,4 mil. euro) a capitalului social al companiei sale de cablu NextGen Communications, potrivit unui document publicat de operator în Monitorul Oficial la finele lunii august.

"Ca urmare a majo­rării, capitalul social ma­­jorat al NextGen Com­mu­nications va fi de 219.074.020 RON, echivalentul a 51.790.346 euro", potrivit datelor din document. Compania Next­Gen este deţinută integral de Romtelecom.

Compania deţinută de grupurile OTE (Grecia) şi Deutsche Telekom (Germania) a făcut anul trecut mai multe achiziţii ale unor jucători mai mici prin intermediul NextGen. În 2010 contribuţia achiziţiilor a fost de 17 mil. lei (4,2 mil. euro) la venituri şi de 7 mil. lei (1,6 mil. euro) la profitul net înainte de taxe al companiei.

În prima jumătate a acestui an Romtelecom a făcut achiziţii de 40 mil. euro, cea mai mare tranzacţie fiind preluarea diviziei de televiziune prin satelit a Digital Cable Systems (AKTA) pentru 11,2 mil. euro, potrivit unor date publicate de către grupul elen OTE, acţionarul majoritar.

Romtelecom a perfectat în februarie o altă tranzacţie, preluarea operatorului de televiziune prin satelit Boom TV, pentru alte 5,9 mil. euro. Romtelecom nu a achitat integral sumele menţionate, ci a plătit până în iunie doar un avans de 7,2 mil. euro pentru cele două achiziţii.

Serviciile de internet, televiziune, date şi IT&C au adus anul trecut Romtelecom aproape 200 mil. euro din înca­sările totale de 744 mil. euro, arată un raport al Ernst & Young care a auditat situaţiile financiare ale furnizorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO