Business Hi-Tech

Romtelecom si Cosmote isi relanseaza oferta pentru IMM-uri: 1.000 de minute de apeluri gratuite pe angajat, de la 6 euro pe luna

08.04.2010, 00:00 54

Romtelecom - numarul unu pe telefonie fixa, si Cosmote - numarultrei pe telefonie mobila din Romania, operatori care au acelasiactionar majoritar, si-au relansat oferta de servicii fix-mobilpentru companii, prin care angajatii unei firme au acces la apelurigratuite catre ceilalti colegi, la tarife incepand cu 5,8 euro peluna.

Oferta integrata "Convergent 1.000", prin care Romtelecom siCosmote cauta clienti in randul companiilor mici si mijlocii, estedisponibila pentru utilizatorii care cumpara minim o linie detelefonie fixa si doua abonamente de telefonie mobila. Companiilecare achizitioneaza pachetul minim de servicii (un telefon fix sidoua mobile), au acces la cate 1.000 de minute de apeluri gratuitede pe fiecare telefon catre celelalte doua din grup si cate 10minute gratuite de apeluri catre orice numar national de pe fiecaredintre cele doua abonamente de telefonie mobila.

Tariful pentru acest pachet este de 17,5 euro pe luna (faraTVA). Fata de oferta initiala lansata la finele anului 2008impreuna cu Cosmote, Romtelecom a redus pretul abonamentului latelefonia fixa de la 10 euro la 7,5 euro.

Clientii pot alege insa abonamente Cosmote care includ mai multeminute nationale, sau pot achizitiona pana la 20 de linii detelefonie fixa si un numar nelimitat de abonamente de telefoniemobila. Cele doua companii pun conditia ca la fiecare linie detelefonie fixa de la Romtelecom sa existe cel putin doua abonamentede telefonie mobila.

"In concordanta cu strategia noastra de a contribui laoptimizarea costurilor clientilor nostri, intram acum pe piata cu ovarianta (…) a pachetului Convergent, avand un pret cu cel putin30% mai mic. Un numar semnificativ de clienti si-a aratat dejainteresul pentru acest produs si suntem increzatori ca aceasta nouaoferta va fi considerata utila de mai multe companii. Convergent leofera clientilor nostri (…) o comunicare mult mai rapida pentruangajatii din interiorul grupurilor", a declarat Vasile Voicu,Director for Product Management, Business segment, Romtelecom.

"Aceasta oferta comuna ne permite sa oferim un plus de valoareafacerilor clientilor nostri", a spus Gabriel Ionita, Products& Services Development Senior Manager Cosmote Romania.

Pentru companiile mari, Romtelecom si Cosmote au lansat o altaoferta de servicii, denumita "Convergent Unlimited". Pachetele deservicii pot fi adaptate pentru a oferi o comunicare flexibilaintre posturile fixe si mobile din interiorul unui grup selectat deutilizatori si ofera apeluri nelimitate in interiorul unui grupselectat de linii fixe si mobile, indiferent de ora. Tariful peutilizator pentru pachetele Convergent Unlimited incepe de la 9,17euro/luna, fara TVA (in cazul unui grup compus din o linie fixa si2 mobile).

Romtelecom si Cosmote sunt parte a grupului de operatoricontrolati de grecii de la OTE si nemtii de la Deutsche Telekom.Din grup mai fac parte operatorul de telefonie mobila Telemobil -care urmeaza sa fie absorbit de Cosmote si retailerulIT&telecom Germanos.

Romtelecom si Cosmote se confrunta cu o competitie puternica pesegmentul clientilor companii cu rivalii de la Orange si Vodafone,care ofera de ani de zile pentru aceasta categorie de clienti siservicii de voce si internet fix.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO