Business Hi-Tech

Samsung a lansat o serie de dispozitive noi şi o platformă de sustenabilitate

Samsung a lansat o serie de dispozitive noi şi o...

Autor: Mediafax

11.08.2021, 18:53 81

Samsung a lansat o serie de dispozitive, printre care două smartphone-uri pliabile, căşti, ceasuri inteligente, precum şi o platformă de sustenabilitate peentru ecosistemul Galaxy. 

Cele două smartphone-uri pliabile sunt Galaxy Z Fold3 5G şi Galaxy Z Flip3 5G. Z Fold3 şi Z Flip3 dispun de rezistenţă la apă IPX8, dispum de o nouă carcasă din aluminiu şi un disply Corning Gorilla Glass Victus, precum şi o nouă folie de protecţie realizată din PET extensibil şi straturi de panou optimizate pentru display.

Z Fold3 şi Z Flip3 au fost supuse unui test de pliere verificat de Bureau Veritas, pentru a rezista la 200.000 de plieri.

În materie de aplicaţii Samsung extinde parteneriatele cu companii precum Google, Microsoft şi multe altele.

Alături de seria Galaxy Z se numără şi căştile Galaxy Buds2.

Galaxy Z Fold3 vine cu preţ recomandat începând de la 8.899 lei şi Galaxy Z Flip3 la un preţ recomandat începând de la 5.199 lei. Galaxy Buds2 vor fi comercializate cu preţul recomandat de 749 lei, Galaxy Z Fold3 şi Z Flip3 vor fi disponibile la precomandă începând cu 11 august şi vor fi lansate pe 27 august începând cu anumite pieţe, precum SUA, Europa şi Coreea.

Compania a anunţat şi Galaxy Watch4 şi Galaxy Watch4 Classic, echipate cu interfaţa One UI Watch. Aceste ceasuri inteligente sunt dotate cu o serie de funcţii de wellness atât pentru monitorizarea activităţilor zilnice, cât şi pentru menţinerea stării de motivaţie necesară. Seria Galaxy Watch4 este, de asemenea, prima generaţie de ceasuri inteligente care prezintă Wear OS Powered by Samsung, o nouă platformă construită de Samsung şi Google, care le permite utilizatorilor să dispună de aplicaţii Google precum Maps, precum şi cu servicii Galaxy, precum Samsung Pay, SmartThings şi Bixby.

Galaxy Watch4 şi Galaxy Watch4 Classic sunt disponibile la precomandă pe anumite pieţe începând cu 11 august, disponibilitatea pe piaţa de retail începând cu 27 august. Galaxy Watch4 – opţiunea modernă, minimalistă, concepută pentru o utilizare versatilă pe tot parcursul zilei – va veni în două dimensiuni, 40mm şi 44mm, începând cu preţul de 1299 lei pentru versiunile Bluetooth şi 1599 lei pentru modelele LTE. La lansare, varianta de 40mm va fi disponibilă în negru, argintiu şi roz auriu, în timp ce varianta de 44mm va fi în negru, argintiu şi verde. Galaxy Watch4 Classic, ceasul Samsung cu cadran rotativ va porni de la preţul de 1799 lei pentru versiunile Bluetooth şi de la 2099 lei pentru modelele LTE şi va fi disponibil în variantele de 42mm şi 46mm în negru şi argintiu.

Samsung a prezentat şi Galaxy for the Planet, platforma de sustenabilitate pentru divizia de telefoane mobile, care îşi propune acţiuni climatice tangibile în toate operaţiunile companiei. Samsung a stabilit un set iniţial de obiective care trebuie atinse până în 2025 pentru a reduce impactul asupra mediului, dar şi pentru a eficientiza utilizarea resurselor din stadiul de producţie până în ultimul stadiu de viaţă al produselor Galaxy.

Compania vrea eliminarea tuturor materialelor plastice din ambalajele telefoanelor mobile până în 2025, reducerea consumului de energie1 în modul standby al tuturor încărcătoarelor2 de smartphone-uri sub 0,005W până în 2025, precum şi reducerea deşeurilor la zero până în 2025.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO