Business Hi-Tech

SAP: Am pus in buget o crestere de 20% si ne orientam spre sectorul public

24.03.2005, 00:00 29

Divizia locala a celui mai mare producator de software pentru afaceri din lume, SAP, are in plan cresterea cifrei de afaceri pe 2005 cu 20%, in special datorita implicarii in proiecte din sectorul public, unde deocamdata are un singur client: Primaria din Timisoara, a declarat pentru ZF Valentin Tomsa, directorul general al SAP Romania.


Oficialul nu a precizat exact cifra incasarilor pe 2004, insa acestea au crescut anul trecut cu 50% fata de cele 5,2 milioane de euro raportate pe 2003. Filiala locala a companiei germane a avut una din cele mai mari rate de crestere a incasarilor fata de targetul stabilit, in comparatie cu subsidiarele companiei din alte tari. In 2003 veniturile crescusera cu 58% fata de 2002, cand divizia locala a SAP avea incasari de 3,3 milioane de euro.


"Vrem sa adaugam anul acesta doi noi parteneri pe piata locala", a precizat Valentin Tomsa. Printre partenerii locali ai SAP se numara companii IT precum Romsys, Softwin, S&T, dar si filiale locale ale companiilor internationale, precum Siemens Business Solutions sau IBM Romania.


SAP are in acest moment peste 130 de clienti pe piata locala, companii private, atat multinationalele care folosesc solutiile la nivel international, cat si companii romanesti, precum Vincon Vrancea, Codecs, Dedeman, Electrica, BCR, Sidex si altele. Lor li se adauga nume mari precum OMV, Holcim, Alcatel, Metro si altle.


Producatorul german de soft pentru afaceri continua sa isi creasca prezenta pe piata locala prin investitii specifice, cum a fost cazul dezvoltarii unor solutii pentru trecerea la leul greu sau politica de dezvoltare a unor solutii pentru companiile mici si mijlocii de pe piata locala.


SAP Romania are printre prioritatile sale pentru 2005 si sectorul financiar-bancar, dar si segmentul companiilor medii. "Consideram ca, in perspectiva integrarii in Uniunea Europeana, companiile romanesti care aleg sa-si eficientizeze afacerile prin SAP au toate premisele pentru a-si mentine competitivitatea si pentru a-si dezvolta in continuare activitatile", a explicat Tomsa.


Compania germana promoveaza puternic noua sa platforma pentru aplicatiile de business, care poate integra atat aplicatii realizate de SAP, cat si cele deja existente furnizate de alti producatori. SAP NetWeaver este considerata de oficialii companiei cea mai avansata platforma tehnologica pentru gestionarea proceselor de afaceri. "Practic, SAP impune un standard pentru aplicatiile de afaceri, iar acest lucru se traduce prin eficientizarea operatiunilor si scaderea costurilor", a declarat Georg Glantshnig, vicepresedinte al SAP responsabil cu promovarea NetWeaver.


Pentru a demonstra interesul SAP pentru piata din Romania, campania de promovare a platformei NetWeaver, botezata Best of SAP World Tour, a inceput la Bucuresti, prezentarile solutiei urmand apoi sa continue in alte 99 de orase ale lumii.


Deja Netweaver este folosita in peste 14.000 de companii la nivel mondial. "Speram ca pana la finalul anului sa avem 4-5 clienti din Romania care sa migreze pe SAP NetWeaver", a spus Tomsa.


"Ma refer la companii romanesti, pentru ca multinationalele care folosesc SAP vor trece oricum la noua platforma", a mai precizat el.


Cel mai mare producator de software pentru afaceri la nivel mondial, compania germana SAP, a avut anul trecut incasari totale de 7,5 miliarde de euro, cu 7% mai mari ca anul anterior si un profit net de 1,3 miliarde de euro, in crestere cu 22%.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO