Business Hi-Tech

Sapphir: 800.000 euro din servicii pe SAP

Sapphir: 800.000 euro din servicii pe SAP

Petre Pupaza, directorul Sapphir Romania

02.11.2006, 18:53 269

Compania austriaca furnizoare de servicii de consultanta si management IT Sapphir a deschis o reprezentanta in Romania si vizeaza pentru anul 2007 o cifra de afaceri de aproximativ 800.000 de euro, a declarat directorul filialei locale, Petre Pupaza.
"Investitiile necesare in deschiderea reprezentantei din Romania se vor ridica pana la sfarsitul acestui an la aproximativ 100.000 de euro, pentru un sediu, activitati de logistica, precum si pentru cheltuielile de intrare pe piata", a spus Pupaza. Compania are in prezent sapte angajati si va avea ca obiect de activitate implementarea de aplicatii informatice produse de compania SAP, clientii vizati fiind companiile de nivel mediu si mare.
"In acest an piata de servicii de consultanta SAP din Romania va fi de aproximativ 15 milioane de euro, fara a include aici si valoarea licentelor pentru aplicatiile SAP", a spus pentru ZF Petre Pupaza.
Pe langa firma asutriaca, Sapphire Romania are drept actionar si compania infiintata anterior de Petre Pupaza, Accent Business Consulting. El a lucrat anterior in sectorul de stat, fiind director al companiei de stat Hidrojet Breaza, si a fost angajat al companiilor SAP Romania si Integrator. Ulterior si-a infiintat propia firma de consultanta. "Deschiderea reprezentantei Sapphire in Romania reprezinta o investitie a companiei mele si a celei austriece", a precizat Pupaza.
El afirma ca unul dintre motivele pentru care a decis sa se implice in acest business a fost proiectul SAP derulat de Petrom, cel mai mare de acest tip de pe piata locala, si care a creat o criza pe piata de resurse umane specializate in SAP.
"Piata implementarilor de astfel de aplicatii din Romania este oarecum monopolizata in prezent de proiectul Petrom de introducere aplicatiei software SAP. Cel mai greu a fost sa ne selectam oamenii, astfel ca echipa pe care o avem acum a fost selectata pe durata a patru luni. In ianuarie vom avea o noua campanie de recrutare si cred ca atunci vom reusi sa dublam numarul de angajati", a declarat directorul companiei.
"Proiectul de la Petrom a atras practic companiile mari partenere SAP din Romania, astfel ca firme mai mici, precum Sapphire, au o sansa sa creasca pe piata, sa creeze cateva proiecte de referinta si astfel sa-si faca un nume. Atunci cand proiectul Petrom se va termina, in decembrie 2007, multe din companiile implicate vor avea un soc", a spus Petre Pupaza. Primul client local al companiei este holdingul General Fluid, a adaugat el. Obiectivul Sapphir pentru finele anului 2007 este realizarea a trei sau patru proiecte, in conditiile in care 18 companii din Romania sunt implicate in activitati de implementare SAP.
"Principalul obiectiv este momentan realizarea a trei sau patru proiecte cu bugete rezonabile si la un raport calitate-pret satisfacator pentru clienti, intr-o piata destul de aglomerata", a declarat Pupaza.
Directorul de vanzari al firmei pentru Europa de Est, Christian Muck, a afirmat ca decizia de intrare pe piata a avut in vedere siguranta climatului investitional dat de apropiata aderare la UE, precum si potentialul mare de dezvoltare. "Am venit si dupa firmele austriece prezente in Romania", a adaugat el.
Infiintata in anul 1998 in Austria, Sapphir mai detine reprezentante regionale in Slovenia, Croatia si Serbia si estimeaza pentru acest an cifra de afaceri de patru milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO