Business Hi-Tech

Schimb de manageri la Microsoft Romania

Schimb de manageri la Microsoft Romania

Click pentru imaginea marita

09.05.2007, 16:36 35

Microsoft Romania a anuntat ieri schimbari in top managementul companiei, determinate, potrivit oficialilor companiei, de cresterea importantei pe care o are Romania in cadrul corporatiei si a cresterii cu peste 50% a veniturilor in anul fiscal care se incheie in luna iunie.
Silviu Hotaran, fondatorul Microsoft Romania acum 10 ani, se intoarce la carma filialei locale a celui mai mare producator mondial de software.
Ovidiu Artopolescu, director general pana ieri, va prelua functia de director de proiecte complexe pentru Europa Centrala si de Est.
Ovidiu Artopolescu a indeplinit functia de Manager General Microsoft Romania timp de doi ani si jumatate, iar Silviu Hotaran a raspuns de afacerile Microsoft in cinci tari din Europa de Sud-Est.
Oficialii Microsoft explica aceasta schimbare, "care nu este una uzuala" prin faptul ca Romania face parte dintr-o alta categorie acum, dupa integrarea in Uniunea Europeana si dupa vizita lui Bill Gates la Bucuresti.
"Pentru Microsoft, Romania are aceeasi importanta ca Grecia, Polonia, Ungaria sau Cehia", a explicat Hotaran, care a mai spus ca la centrul de suport tehnic al Microsoft de la Bucuresti, deschis recent in prezenta lui Bill Gates, lucreaza deja 50 de specialisti, urmand ca pana la finalul anului numarul acestora sa ajunga la peste 200.
Miscarea din managementul Microsoft Romania este justificata si de rezultatele foarte bune pe care le inregistreaza compania. "In anul fiscal pe care il vom inchide in curand am inregistrat o crestere de 50% a veniturilor, mult mai mare decat previziunile", a spus Artopolescu.
In anul fiscal precedent (incheiat in luna iunie 2006), Microsoft Romania a anuntat o crestere a veniturilor cu 29% si obiectivul de a-si dubla afacerile intr-un termen de trei ani. De asemenea, filiala romana a Microsoft se va concentra pe proiecte europene finantate de Uniunea Europeana.
"Sarcina noastra acum este sa identificam si sa crestem noi lideri care sa duca mai departe performantele Microsoft", a mai spus Hotaran. Proiectele complexe, de mare importanta economica, pe care le va coordona incepand de astazi Ovidiu Artopolescu cuprind 24 de tari din Europa Centrala si de Est. El va coordona aceasta activitate de la Bucuresti.
Conform datelor de pe pagina web a Ministerului de finante, Microsoft Romania a obtinut in 2005 un profit net de 3,5 mil. euro la o cifra de afaceri de 12,17 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO