Business Hi-Tech

Seful arbitrului telecom, avertizat ca ar putea fi demis

02.05.2007, 17:58 11

Informatiile contradictorii despre cadrul de reglementare al pietei telecom primite de Calin Popescu-Tariceanu de la Zsolt Nagy, ministrul comunicatiilor, si Dan Georgescu, seful arbitrului telecom, l-au determinat pe primul- ministru sa il avertizeze pe Georgescu ca va fi demis daca ii va mai furniza informatii false. Georgescu este Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).
Conform Mediafax, in cursul saptamanii trecute Tariceanu s-a intalnit cu reprezentanti ai Romtelecom, iar in momentul in care discutia s-a axat pe cadrul de reglementare al pietei de comunicatii, premierul ar fi constatat ca datele trimise de Dan Georgescu si cele furnizate de Zsolt Nagy erau diferite.
"Tariceanu considera ca, in discutia cu reprezentantii Romtelecom, presedintele ANRCTI i-a prezentat informatii false privind cadrul de reglementare in domeniu, diferite chiar de datele furnizate in aceeasi intalnire de ministrul comunicatiilor. Acest lucru l-a iritat, fara sa spuna insa ceva in timpul discutiei.
Ulterior, premierul i-a cerut ministrului sa ii transmita sefului Autoritatii ca daca se mai intampla o singura data sa il minta 'in fata', va fi dat afara", au declarat pentru Mediafax surse ministeriale. Solicitarea de a-i transmite sefului ANRCTI avertismentul i-a fost adresata ministrului comunicatiilor, Zsolt Nagy, de catre premierul Tariceanu in sedinta de miercuri a Guvernului.
Contactat de Mediafax, presedintele ANRCTI, Dan Georgescu, a declarat ca nu s-a "lamurit" inca asupra motivelor care au provocat nemultumirea premierului si a apreciat ca intreaga situatie este determinata de o neintelegere. Ministrul Zsolt Nagy nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii despre incident.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO