Business Hi-Tech

Seful vanzarilor online de la Orange a fost recrutat de Romtelecom

22.09.2009, 00:00 55

Oana Solca, seful vanzarilor online al Orange, va parasi pana lafinele acestei luni cel mai mare operator de telefonie mobila de pepiata pentru a ocupa din octombrie aceeasi pozitie in cadrulRomtelecom, cel mai mare furnizor de servicii de telefoniefixa.

Solca, unul dintre managerii cei mai cunoscuti in industrialocala online, lucreaza pentru Orange din 2006, unde a jucat un rolimportant in dezvoltarea vanzarilor online si a serviciului deadministrare prin internet a conturilor utilizatorilor (OrangeWebcare).

Ea a ocupat astfel functiile de Web Marketing Manager si OnlineSales Manager. Orange a lansat primul magazin online al unuioperator de telefonie mobila de pe piata locala. Inainte de a seangaja la Orange Oana Solca a mai lucrat pentru companiileGrapefruit Design, Green Pixel si Kinecto. Ea a absolvitJurnalistica in 2001 la Universitatea Alexandru Ioan Cuza dinIasi.

La Romtelecom Oana Solca se va ocupa de site-ul companiei si dedezvoltarea magazinului online al operatorului.

In acest moment cele mai avansate magazine online si platformede gestionare a conturilor utilizatorilor apartin Orange siVodafone, cei mai mari jucatori de pe piata locala telecom.

Site-urile celor doua companii permit efectuarea de comenzionline pentru echipamente si, in anumite conditii, si pentruservicii cu plata prin internet cu un card bancar.

Au mai luat oameni de la RCS si Google

Serviciile similare ale Romtelecom se afla inca intr-un stadiuincipient de dezvoltare, functiile aflate la dispozitia clientilorfiind mai putine.

De asemenea, Romtelecom nu are momentan un magazin online, cidoar un formular online care permite lansarea de pe site-ulcompaniei a unei comenzi pentru serviciile Romtelecom.

Cel mai mare operator de telefonie fixa s-a remarcat in ultimiiani prin recrutarile spectaculoase realizate de pe piata locala,cele mai cunoscute exemple fiind angajarea lui Ovidiu Ghiman - careera director comercial al RCS&RDS si a lui Radu Tudorache -fost director de reglementare la arbitrul telecom si sef al GoogleRomania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO