Business Hi-Tech

Senatul respinge transformarea ANRCTI

27.01.2009, 18:09 14

Comisia economica a Senatului a respins doua ordonante de urgenta privind transformarea ANRCTI in ANC si trecerea acestei institutii de sub controlul Camerei Deputatilor sub cel guvernamental, precum si o cerere de reexaminare a presedintelui Basescu privind legea de infiintare a ANRCTI.

Guvernul Tariceanu a emis OUG 106/2008 privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC) si desfiintarea ANRCTI. Executivul a revenit cu OG 211/2008, prin care trecea ANC in subordinea Cancelariei primului-ministru, eliminand astfel controlul parlamentar.
Secretarul Comisiei economice din Senat Serban Mihailescu a explicat ca membrii comisiei au dat un raport de respingere a celor doua ordonante de urgenta, deoarece, fiind o autoritate autonoma, de reglementare, aceasta institutie trebuie repusa sub controlul parlamentar al ambelor Camere ale Legislativului.
In opinia lui Serban Mihailescu, daca in plenul Senatului si Camerei Deputatilor se va adopta aceeasi pozitie cu cea a membrilor comisiei, Guvernul va trebui sa emita un nou act normativ care sa reglementeze situatia. O reorganizare a institutiei ar deschide calea schimbarii conducerii ANC, si in speta a lui Liviu Nistoran. Presedintele Traian Basescu a transmis in 2007 o cerere de reexaminare a legii pentru aprobarea ordonantei care prevedea infiintarea ANRCTI.
Secretarul Comisiei economice, senatorul PSD Serban Mihailescu, a afirmat ca cererea de reexaminare a fost respinsa deoarece a ramas fara obiect.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO