Business Hi-Tech

Si Sony Ericsson ataca piata autohtona cu doua noi modele

18.06.2004, 00:00 17

Sony Ericsson Romania, aflata pe locul trei sau patru in topul vanzarilor de telefoane mobile din Romania, isi propune o crestere la acest capitol in anul 2004, a declarat ieri la Bucuresti Daniel Romaidis, director general al Sony Ericsson pentru Balcani, Grecia si Cipru.
Pentru a realiza acest obiectiv, compania a anuntat ieri doua noi telefoane mobile pentru piata romaneasca: K700, un triband GSM cu GPRS, camera foto si memorie incorporata de 32MB care va fi disponibil la pretul estimativ de 450USD in vara, si varful de lance, S700, de asemenea un triband GSM cu GPRS, fotocamera cu rezolutia de 1,3 megapixeli si posibilitati de conectare Bluetooth si infrarosii care va fi disponibil pe piata romaneasca in toamna acestui an la pretul estimativ de 600USD.
La capitolul accesorii, compania a prezentat Bluetooth Media Viewer MMV-100, un dispozitiv care se conecteaza la televizor si primeste prin Bluetooth (wireless) imaginile si sunetele din telefonul mobil, carkit-ul Bluetooth HCB-300 si casca Bluetooth Akono HBH-600, toate disponibile in vara si toamna 2004.
"Sony Ericsson este o companie dedicata telefoniei mobile, spre deosebire de ceilalti competitori care activeaza si in alte domenii. Aceasta ne ajuta sa ne dezvoltam mai repede si sa oferim publicului telefonul de care au nevoie", sustine Daniel Romaidis.
In ultimul an, compania a avut o crestere de 66% a vanzarilor de telefoane in intreaga lume (27,2 milioane unitati vandute in 2003). In primul trimestru al 2004, Sony Ericsson a atins nivelul de 1,3 miliarde euro vanzari (o crestere cu 500 milioane euro fata de primul trimestru al anului precedent). Succesul a fost datorat in parte modelului T610 care a fost declarat Cel mai bun telefon mobil al anului 2003 la GSM Association Awards de la Cannes in Franta, spun oficialii companiei.
Sony Ericsson este o societate mixta formata de Sony, grupul nipon de produse electronice, si Ericsson, producatorul suedez de echipamente de telecomunicatii.
claudiu.andone@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO