Business Hi-Tech

Siemens: 13 mil. euro din solutii telecom pentru firme

18.04.2008, 21:08 24

Subsidiara din Romania a companiei Siemens Enterprise Communications, care furnizeaza echipamente si servicii telecom pentru companii, estimeaza ca va inregistra in acest an o crestere de peste 15% a cifrei de afaceri, dupa ce anul trecut businessul companiei pe piata locala a depasit 11 milioane de euro.
"Planurile pentru acest an prevad un avans al cifrei de afaceri peste ritmul de crestere al pietei, de 15%", a declarat pentru ZF Andrei Pietruschevici, Managing Director al Siemens Enterprise Communications Romania.
Compania are in prezent 70 de angajati, fata de 15 la sfarsitul anului 2006. "Numarul de angajati va continua sa creasca, echipa crescand aproape de la o zi la alta. Pana la finele anului vom atinge mai mult ca sigur un numar de 100 de oameni", a spus Pietruschevici.
O parte din numarul de angajati fac parte dintr-un centru de servicii pentru clienti ai Siemens din afara Romaniei.
Compania este concentrata exclusiv pe furnizarea de echipamente si servicii catre companii, si nu furnizeaza echipamente de retea (antene, statii de baza etc.) pentru operatorii telecom, spre exemplu. Cei mai importanti clienti sunt din mediul privat, in special din sectorul financiar si cel al utilitatilor.
"Cea mai mare parte a companiilor din Romania se afla inca in faza in care isi construiesc infrastructura. Dupa ce va fi depasita aceasta etapa vom putea incepe sa furnizam si solutii mai sofisticate din portofoliul Siemens", a spus Pietruschevici.
In ce priveste investitiile administratiei publice din Romania in sectorul IT&C, Pietruschevici spune ca ar fi indicat ca statul sa faca pasul catre achizitia de servicii IT.
"Cred ca statul ar trebui sa inceapa sa achizitioneze sub forma de servicii proiecte de tipul realizarii unei infrastructuri, spre exemplu. Astfel, ar fi reduse costurile administratiei iar infrastructura respectiva ar fi permanent actualizata. Estimez insa ca va mai dura pana cand companiile locale si administratia publica se va orienta catre achizitia sub forma de servicii", spune Pietruschevici.
Portofoliul companiei include de la telefoane pana la echipamente dedicate unor companii mari precum si aplicatii software. Siemens Enterprise Communications a inregistrat anul trecut afaceri de circa 3 mld. euro pe plan global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO