Business Hi-Tech

Siemens, in asteptarea SMS-urilor RomTelecom

31.03.2005, 00:00 24


Intentia RomTelecom de a lansa, spre sfarsitul anului, serviciul de mesaje scrise pe liniile telefonice fixe este unul dintre motivele pentru care producatorul german de telefoane cordless Siemens ataca piata autohtona cu o serie de trei noi terminale cu functii complexe.


Divizia de produse cordless a Siemens Communications este cel mai mare producator de telefoane fara fir din lume.


Compania germana a lansat ieri la Bucuresti trei modele de telefoane fara fir pentru liniile fixe, al caror design este asemanator cu cel al terminalelor mobile. Functiile sunt mult imbunatatite fata de telefoanele clasice. De pilda, pe o singura linie fixa de telefonie pot functiona pana la sase terminale Siemens, iar aceste telefoane pot fi folosite de membrii familiei, in casa, si ca aparate walkie-talkie, acest tip de comunicatie fiind gratuit.

Terminalele lansate de Siemens amintesc de telefoanele mobile si prin sunetele polifonice si prin ecranul color.


Modelul Gigaset SL100/150 are functia de apelare vocala (numarul se formeaza automat la simpla rostire a numelui corespunzator inscris in memoria aparatului) dar e capabil si sa "spuna" (prin voce sintetizata) cine e la celalalt capat al firului in cazul unui apel din exterior, datorita serviciului CLIP (Caller Line Identification Protocol), oferit in prezent de toti operatorii de telefonie fixa din Romania.


Telefoanele cordless propuse de Siemens au si functia SMS (trimitere si primire de mesaje scrise).


"Speram ca RomTelecom sa lanseze serviciul de SMS pe liniile sale fixe pana in luna decembrie a acestui an", a declarat Marius Toma, director de vanzari cordless product Siemens Communicatons. victor@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO