Business Hi-Tech

Silviu Hotaran paraseste in septembrie pozitia de CEO al Microsoft Romania

Silviu Hotaran paraseste in septembrie pozitia de CEO al Microsoft Romania

Silviu Hotaran

08.05.2008, 20:03 66

Silviu Hotaran, directorul general al Microsoft Romania si unul din cei mai cunoscuti manageri din industria locala IT&C, va parasi la finele lunii august pozitia ocupata in cadrul subsidiarei locale a gigantului software pentru a-si intemeia un business propriu, o companie de consultanta in management.
Hotaran va parasi postul de CEO la 31 august 2008. Conform companiei, selectia noului general manager este in curs si include atat candidati interni cat si din afara companiei.
"De mai mult timp spun ca va veni momentul in care sa fac ceva pentru mine si pentru familia mea, iar acest moment a sosit. Doresc sa raman in Romania, nu vreau sa plec din tara, pentru ca aceasta perioada este una in care exista oportunitati peste tot iar aceasta fereastra de oportunitate nu va fi una infinita", a declarat pentru ZF Silviu Hotaran. "Mi-as dori sa fac doar ceea ce imi place, adica sa lucrez cu oamenii. Pe langa transferul de informatii de cunostinte este nevoie si de un transfer de cultura, de atitudine, de capabilitate de a comunica, de a ne asuma riscuri - ceea ce se cheama 'soft skills'. Vreau sa fac acest lucru, respectiv o firma de consultanta in management", a adaugat el precizand ca nu a luat inca o decizie daca va pune bazele companiei singur sau va cauta si un partener.
Hotaran spune ca dupa ce filiala din Romania a inregistrat in ultimii 12 ani o rata de crestere medie a afacerilor de 50%, compania va anunta si pentru anul fiscal in curs rezultate foarte bune.
"Romania este una din cele mai importante piete pentru Microsoft si una in care se inregistreaza unul din cele mai ridicate ritmuri de crestere din corporatie. Suntem si in acest an in competitie pentru a inregistra cel mai ridicat ritm de crestere din cadrul subsidiarelor Microsoft", a spus Hotaran, fara a oferi detalii privind ritmul de crestere.
"Silviu a construit imaginea unui lider deosebit, nu numai prin ce a construit cat timp s-a aflat la conducerea Microsoft Romania dar si prin activitatea desfasurata ca General Manager pentru extinderea afacerilor Microsoft in cele 12 tari din regiunea South East-Europe.
In acest rol, Silviu a creat una dintre regiunile cu cea mai rapida crestere, a creat noi organizatii, noi echipe si a fost mentorul multor manageri care au devenit leaderi de succes in tarile lor", a declarat Vahe Torossian, vicepresedinte Microsoft CEE.
Hotaran si-a inceput cariera la Microsoft ca director general al Microsoft Romania in 1996, anul in care s-a deschis filiala. In anul 2004, Hotaran a fost numit General Manager al Microsoft South-East Europe si a fost responsabil pentru dezvoltarea afacerilor Microsoft in 10 tari din aceasta regiune.
In iunie 2007, a revenit ca general manager al Microsoft Romania.
Inainte de a se alatura Microsoft, Hotaran a fost cercetator la Insitututul pentru Tehnica de Calcul din Bucuresti si general manager al Ciel Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO