Business Hi-Tech

Sistec tinteste afaceri de 10 mil. euro

09.11.2008, 15:32 31

Compania Sistec, integratorul si furnizorul de servicii IT din grupul RTC Holding, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, anticipeaza un avans de 10-15% al cifrei de afaceri in 2009, fata de cele zece milioane de euro pe care le estimeaza pentru finele anului in curs.

"Din aceasta suma, ne-am propus ca solutia ERP (de planificare a resurselor companiilor) Abas sa genereze un profit brut de 150.000 de euro la afaceri de 1,2 mil. euro", a declarat pentru ZF Marius Capraru, directorul executiv al Sistec, care a preluat conducerea companiei in luna martie a acestui an.
Sistec asigura suport IT si realizeaza implementari SAP, Abas (soft ERP dezvoltat de firma germana omonima) si Cogito - o solutie ERP proprie.
"In luna iunie a acestui an, am facut o analiza interna si am decis ca Abas va fi principala solutie ERP pe care o vom promova in urmatorii ani pentru sectorul IMM", a adaugat Capraru.
El a precizat ca Sistec se afla in discutii avansate pentru semnarea a cinci noi contracte, insa nu a dorit sa dezvaluie identitatea clientilor. Unul dintre cele mai importante contracte incheiate de companie anul trecut este cel cu Star Transmission Cugir, membra a grupului DaimlerChrysler.
Echipa de implementare Abas este formata din 27 de persoane, dintre care sapte vor fi implicate in activitati de vanzari si prevanzari. "Ne-am propus sa avem 24 de implementari noi anul viitor, adica peste 200 de licente", a mai spus Capraru.
Potrivit acestuia, solutia Cogito va fi folosita numai pentru anumite verticale, precum retail, managementul depozitelor sau resurse umane.
Compania germana Abas a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 10 mil. euro, in timp ce veniturile cumulate de parteneri au totalizat 60 mil. euro. Obiectivul Abas pentru 2008 fiind un avans de 14% al businessului, la 11,4 mil. euro.
Fondata in 1980, firma are aproximativ 120 de angajati in Germania care se axeaza in special pe dezvoltare software. "Nu suntem o companie de proiecte, lucram indirect, numai prin parteneri", explica Peter Forscht, directorul de operatiuni si cofondator al Abas.
Referitor la Sistec, oficialul Abas spune ca a ales sa colaboreze cu compania locala luand in considerare istoria si pozitia grupului RTC. El a mai spus ca cele doua companii au luat in calcul posibilitatea formarii un joint-venture, insa nu mai au in plan acest lucru. "Facem acest lucru in tari in care avem un partener care nu este foarte puternic. RTC este o companie foarte stabila in Romania", a adaugat reprezentantul Abas.
La inceputul acestui an, Sistec anunta ca intentioneaza sa se extinda in Republica Moldova, prin achizitia unei companii locale, cu circa 100.000 de euro.
"Negocierile au esuat, deoarece nu am gasit o cale sa comunicam cu firma respectiva si am hotarat sa incepem cu o echipa proprie. Avem doi angajati si am semnat deja primul contract pe partea de infrastructura, in valoare de 3.000 de euro", a precizat Capraru.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO