Business Hi-Tech

Siveco, 21% din piata aplicatiilor de business

09.11.2008, 15:31 14

Siveco Romania, cel mai mare jucator de pe piata locala de software, cu afaceri estimate la 84 mil. dolari (59 mil. euro) anul acesta, avea in 2007 o cota de 21% pe segmentul aplicatiilor de business, conform unui studiu al firmei de analiza IDC, citat de companie.

Potrivit documentului, valoarea pietei EAS (Enterprise Application Software) s-a ridicat anul trecut la circa 75 mil. dolari (54,8 mil. euro), in timp ce piata totala IT a atins 1,6 mld. dolari (1,1 mld. euro). In 2006, Siveco detinea 21,2% din piata EAS. Conform studiului IDC, pe segmentul integratorilor de sisteme software, Siveco avea la finele anului trecut o cota de piata de 15,9%. Pe segmentele specializate ale pietei EAS, Siveco detinea 24,7% din segmentul ERP (aplicatii pentru planificarea resurselor companiilor), in timp ce pe segmentul solutiilor pentru managementul fluxurilor de aprovizionare (Supply Chain Management), compania a avut 13,5%.
"In contextul in care solutiile ERP raman directia strategica pentru majoritatea dezvoltatorilor IT locali, putem anticipa o posibila crestere a pietei de servicii informatice anul viitor, cu precadere a celor din zona ERP", a declarat Irina Socol, CEO al Siveco.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO