Business Hi-Tech

Siveco a stabilit modul cum investitorii financiari vor iesi din afacere

Siveco a stabilit modul cum investitorii financiari vor iesi din afacere

Siveco anticipeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 37 de milioane de euro

20.07.2006, 19:28 15

Producatorul roman de software Siveco Romania, unul din principalii jucatori de pe piata locala IT, ia in calcul listarea la bursa peste trei ani, in conditiile in care anumite prevederi incluse in actul constitutiv al societatii, privind structura actionariatului, nu se vor schimba pana la sfarsitul anului 2008.
"Este vorba de o bursa de valori care desfasoara un volum consistent de tranzactii. Procesul de selectare va fi influentat de evaluarile constante pe care actionarii le vor face in urmatoarea perioada de timp pe piata bursiera. Decizia listarii companiei este una foarte importanta si va fi luata numai atunci cand compania va fi pregatita pentru acest pas", a declarat directorul general al SIVECO Romania, Irina Socol.
Intrebata daca intentia de a lista compania pe o bursa de valori cu un volum consistent de tranzactii exclude din calcule Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Irina Socol a respins aceasta idee. "Nu, nu exista deloc o astfel de delimitare. Procesul de selectare va fi influentat de evaluarile constante pe care actionarii le vor face in urmatoarea perioada de timp pe piata bursiera", a precizat pentru ZF Irina Socol.
Prin listarea la bursa urmarim, printre altele, sa obtinem un acces facil la finantari prin emisiuni de actiuni si obligatiuni precum si cresterea vizibilitatii si notorietatii firmei precum si posibilitatea stabilirii unei valori corecte de piata a companiei, a adaugat Socol.
Pentru acest an, Siveco anticipeaza o cifra de afaceri de peste 37 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de 31 de milioane de euro anul trecut. "In prima jumatate a anului 2006, evolutia afacerilor SIVECO s-a inscris in tendinta de crestere pe care compania o inregistreaza in ultimii ani, semnand 58 de contracte noi cu organizatii apartinand in proportie de 90% sectorului privat", a mai spus Irina Socol. "Am continuat si expansiunea pe verticale cu potential mare de dezvoltare (productie, utilitati, servicii), dar si intrarea pe noi verticale deosebit de promitatoare (constructii si retail)", a adaugat ea.
Conform actului constitutiv al societatii, listarea la bursa va fi realizata in conditiile in care Intel Capital si Polish Enterprise Fund V (PEF V), doi dintre actionarii companiei, nu isi vor vinde integral participatiile pana in 2008. Potrivit documentului, publicat in Monitorul Oficial, dupa 28 de luni de la executarea actului constitutiv, adica de la 29 martie 2006, actionarii urmeaza sa evaluze oportunitatea demararii formalitatilor legale in vederea pregatirii SIVECO Romania pentru a fi listata la o bursa de valori.
Documentul prevede posibilitatea ca ceilalti sase actionari sa negocieze cu privire la pretul, termenii si conditiile tranzactiei si sa achizitioneze de la Intel Capital si PEF V la acel pret, termeni si conditii intr-un interval de 15 zile lucratoare de la data receptionarii ofertei de la un potential cumparator. Daca Intel Capital si PEF V vor vinde participatiile, ceilalti actionari vor avea dreptul sa se alature operatiunii si se vor obliga sa vanda daca cei doi investitori vor inainta o solicitare in acest an.
In plus, dupa trei ani de la executarea actului constitutiv, SIVECO Netherlands BV, Irina Socol, Alexandru Radasanu, Florian Ilia, Daniela Bichir si Aurora Crusti se angajeaza sa nu vanda, cesioneze sau sa transfere toate si oricare din drepturile asupra actiunilor detinute la SIVECO Romania. Daca unul sau mai multi din cei sase actionari primesc una sau mai multe oferte de achizitionare de la o terta parte si o accepta, Intel Capital si/sau PEF V vor avea dreptul sa se alature procesului de vanzare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO