Business Hi-Tech

Softist iesean: Nu ma intereseaza piata romaneasca. Licitatiile nu sunt castigate in conditii normale

Softist iesean: Nu ma intereseaza piata romaneasca. Licitatiile nu sunt castigate in conditii normale
15.03.2010, 23:02 377

"As fi vrut sa intru pe piata din Romania, dar pentru proiectelemari noi nu avem loc. Exista implicatiile politice si contractelesunt atribuite in conditii care nu sunt normale", a declarat pentruZF Dorin Cristea, manager al companiei de soft RomSoft.

Compania cu sediul la Iasi produce aplicatii sofware pentrulaboratoarele medicale, mai precis ruleaza softul pentruechipamentele medicale. Infiintata de Dorin Cristea in 2002 cu oinvestitie initiala de 30.000 de euro si doar patru angajati,afacerea a ajuns in timp la 1 milion de euro cifra de afaceri.

Compania are patru clienti, in Germania, Belgia si Austria.Cristea a mai spus ca Romania este o piata mica pentru domeniul pecare activeaza, plus ca exista tentatia de a copia softul pe careil produce.

Managerul companiei iesene a adaugat ca RomSoft face pentru unclient mai multe tipuri de aplicatii software. Pe langa aplicatiilesofware pentru laboratoarele medicale compania mai produce si softpentru gestionarea relatiilor cu clientii.

Cel mai mare client al companiei iesene este Sysmex Europe,companie cu sediul in Hamburg, parte a unei corporatii japoneze,care produce aparate pentru laboratoarele de hematologie.

Potrivit lui Cristea, afacerile companiei vor creste in acest ancu 10%. Anul trecut compania, care are 30 de angajati, a avut ocifra de afaceri de 1 milion de euro. Compania nu a fost afectatade criza si asta datorita neintreruperii investitiilor in domeniulmedical din tarile din Europa de Vest, sustine managerul RomSoft."Nu am fost afectati de criza si asta datorita faptului ca tarilevestice nu fac reduceri in astfel de domenii (medical - n. red.)",a declarat Cristea.

RomSoft este una dintre cele 14 companii romanesti care auparticipat la CeBIT, cel mai mare targ european de tehnologie carecare loc anual la Hanovra.

Potrivit lui Cristea, care participat in acest an pentru a saseaoara, targul a fost mai bun in acest an, "semn ca piata europeanase misca". El a fost contactat in urma targului de o companiegermana si alte doua olandeze, carora nu le-a precizat numele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO