Business Hi-Tech

Sony castiga teren in razboiul formatelor DVD

14.06.2007, 19:11 9

Producatorul japonez de electronice Sony a anuntat ca si-ar putea majora de sase ori numarul de playere Blu-ray vandute, la 600.000 de unitati in acest an, ceea ce va conduce la dublarea profitului net fata de anul trecut, scrie presa internationala.
Anul trecut, Sony a comercializat sub 100.000 de playere DVD Blu-ray.
Compania rivala Toshiba, a anuntat zilele trecute ca si-a redus estimarile privind vanzarile de playere HD-DVD (compatibile cu formatul rival Blu-ray) pentru Statele Unite. "Vanzarile in Statele Unite au fost sub asteptarilor noastre si trebuie sa ne reducem estimarile", a declarat Yoshihide Fuji, seful departamentului de produse digitale de consum al Toshiba.
Compania spera acum sa vanda un milion de playere de generatie noua HD-DVD pe continentul nord american, in scadere cu 44% fata de estimarea anterioara de 1,8 milioane de unitati, a precizat un reprezentant al companiei. Anterior, Fuji a spus ca se asteapta sa vanda trei milioane de aparate HD-DVD pana la sfarsitul anului fiscal curent (31 martie 2008).
Ca urmare a celor doua anunturi, cotatia titlurilor Sony s-a depreciat la Bursa din Tokio cu 0,8%, la 6.590 de yeni (40,56 euro) per actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO