Business Hi-Tech

Sony Ericsson arunca in lupta sase noi telefoane mobile pe piata romaneasca

31.03.2005, 00:00 18


Producatorul japonezo-suedez Sony Ericsson a lansat in Romania o gama de sase noi telefoane mobile si accesorii pentru toate categoriile de consumatori.


Toate modelele vor ajunge in magazinele romanesti incepand cu cel de-al doilea trimestru al anului 2005. Obiectivul Sony Ericsson pentru acest an in Romania este vanzarea a peste 6.000 de unitati din noua gama, declara oficiali ai companiei.


La nivel mondial Sony Ericsson a inregistrat anul trecut vanzarea a 42,4 milioane de unitati. J300, disponibil in trei variante de culori, este cel mai mic din gama, va avea un pret entry-level si se dedica in special tinerilor. Middle-end-ul K300 este directionat catre cei care isi cumpara pentru prima oara un telefon cu fotocamera datorita usurintei cu care poate face fotografii. In memoria interna de 12MB incape o colectie de 500 de imagini la rezolutia de 640x480 de pixeli. K750 vine cu o camera foto cu rezolutie de doi megapixeli si un card de memorie Memory Stick Duo cu capacitatea de 64MB, fiind dedicat pasionatilor de fotografie. W800 pluseaza cu un card mai cuprinzator, de 512MB si contine un soft creat special de Sony care transforma telefonul intr-un player audio digital. Vedetele absolute au fost insa telefoanele de generatia a treia Z800 si K600, cu viteze mari de transfer al datelor, functii de videofonie si aplicatii office indreptate spre sectorul business.


K600 are dimensiunile unui mobil din generatia a doua si se afiseaza cu o fotocamera incorporata de 1,3 megapixeli, radio FM, un ecran cu diagonala de 1,8 inci si 262.000 de culori. Z800 cu design clamshell (cu clapa) este urmasul lui V800 care a fost desemnat cel mai bun telefon 3G la festivalul mondial 3GSM de la Cannes. In afara de conectivitatile Bluetooth, prin raze infrarosi sau prin cablul USB, telefonul incorporeaza o fotocamera de 1,3 megapixeli cu posibilitate de rotire si blit pentru iluminat in spatii intunecoase. La categoria accesorii se remarca un dispozitiv numit Bluetooth Media Center MMV-200. Acesta primeste continutul audio-video de la orice telefon prin unde radio Bluetooth sau din majoritatea cardurilor de memorie si le trimite prin cabluri standard catre televizor sau sistem audio pentru redare. claudiu.andone@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO