Business Hi-Tech

Specialistii in printare castiga si de la companii, si de la consumatori

07.07.2005, 18:36 21

Popularitatea tot mai mare a tehnologiilor digitale transforma modul in care companiile si consumatorii apeleaza la servicii de imprimare si tiparire a diverselor accesorii necesare in munca si viata de zi cu zi.

Daca o imprimanta inkjet sau laser poate oferi acces rapid la textele dorite, un multifunctional rezolva problema scanarii sau a copierii documentelor. Dar printarea nu se opreste aici, scrie PC World. Desi imprimantele se ieftinesc pe zi ce trece, costurile consumabilelor nu scad, iar cheltuielile cu solutii multifunctionale sunt in continuare ridicate. De exemplu: imprimantele care ar putea printa si coduri de bare sau carti de vizita sau bilete de intrare pe carton special.

Pentru toate aceste nevoi "de nisa" exista acum firme specializate, care nu cer investitii masive pentru a-ti oferi in timp util tot ceea ce ai nevoie, scrie presa americana. Exista companii care printeaza chiar bilete de avion pentru liniile aeriene, care nu se mai obosesc nici macar cu designul acestora in format electronic. Exista o nisa a celor care organizeaza scrisori oficiale, invitatii pentru receptii. Le redacteaza, le aranjeaza in pagina, le fac designul si apoi le printeaza. In America, mai sunt si cei care printeaza cecuri. Nu e nevoie decat de o hartie speciala, un soft si stilul de litere (font) special al companiei emitente (CheckMaster etc.).

Pentru consumatori, imprimantele ofera de asemenea o gramada de facilitati: etichete pentru diverse produse, personalizarea unor bunuri personale (cani, tricouri etc.). Iarasi este mai usor de apelat la o firma specializata decat sa incerci asa ceva acasa. Desi, cu imprimanta corespunzatoare, nu e nevoie decat de o hartie speciala si de un echipament realizat special pentru a putea transfera imaginile de pe print pe suportul fizic dorit. Transferul imaginii se face prin presare la cald si de aceea e mult mai usor pentru tricouri decat pentru cani de cafea sau obiecte din fier.

Specialistii mai recomanda pentru volumuri mari de printare imprimantele cu laser, chiar daca costa mai mult, cheltuielile pentru consumabile sunt semnificativ reduse si justifica investitia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO