Business Hi-Tech

Start-up-ul Deliveroo a obţinut o finanţare de 385 milioane de dolari pentru a se extinde

Start-up-ul Deliveroo a obţinut o finanţare de 385...

Autor: Ioana Nita

25.09.2017, 00:00 847

Deliveroo, start-up-ul britanic care oferă o platformă pentru comenzi online de mâncare, a reuşit să atragă o finanţare de 385 milioane de dolari, compania ajungând astfel să fie evaluată la peste 2 miliarde dolari, potrivit portalului Techcrunch.com.

Runda de finanţare a fost condusă de administratorii americani de fonduri T. Rowe Price şi Fidelity, care au investit şi în Facebook, AirBnB şi Tesla, alături de investitorii existenţi - DST Global, General Catalyst, Index Ventures şi Accel Partners. Până acum Deliveroo a atras în total investíţii de 860 milioane dolari. Noua finanţare primită va fi utilizată în principal pentru extinderea businessului, atât pe piaţa londoneză, cât şi în alte oraşe din Marea Britanie, dar şi din alte ţări.

În doar patru ani, start-up-ul britanic a ajuns să fie prezent în peste 150 ţări din lume. O parte din investiţie va fi alocată şi pentru mărirea echipei de specialişti IT, Deliveroo lucrând la dezvoltarea unor sisteme de inteligenţă artificială şi algoritmi dedicaţi pentru a avea date logistice în timp real. Anul trecut veniturile Deliveroo s-au majorat cu 611%, la 129 mi­lioane de lire sterline, însă şi pierderile au crescut cu 300%, tot la 129 milioane de lire sterline.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO