Business Hi-Tech

Start-up-ul Dronamics, serviciu de logistică cu drone pilotate de la distanţă, a strâns peste 800.000 euro de la 193 de investitori în cadrul campaniei de finanţare de pe SeedBlink, care se încheie pe 9 decembrie

Start-up-ul Dronamics, serviciu de logistică cu drone...

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.12.2021, 13:34 95

Start-up-ul Dronamics, care a dezvoltat o flotă proprie de drone, folosind sisteme de control la distanţă a zborului - pentru transportul mărfurilor în aceeaşi zi -, a strâns suma de 814.000 de euro din partea a 193 de investitori în cadrul campaniei de finanţare derulată pe platforma de equity crowdfunding pentru start-up-uri tech SeedBlink, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii SeedBlink.

Dronamics şi-a setat ca obiectiv să atragă o investiţie în valoare de 2,750 mil. euro, din care 750.000 de euro prin platforma SeedBlink - sumă ce a fost deja depăşită. În prezent, start-up-ul are peste 90 de angajaţi în Bulgaria, Marea Britanie, Malta şi Australia, experţi internaţionali în domeniile aerospaţiale şi logistică.

Start-up-ul Dronamics, dezvoltatorul şi operatorul de drone cargo de dimensiuni mari, a deschis campania de finanţare pe platforma SeedBlink în prima săptămână din luna decembrie, aceasta urmând să se încheie pe 9 decembrie 2021.

În timpul campaniei de pe SeedBlink, Dronamics a lansat un IPO la Bursa de Valori din Bulgaria, listare care a fost suprasubscrisă de aproape 4,5 ori în aceeaşi zi, iar compania a strâns integral fondurile planificate, în valoare de aproape 3,1 mil. euro.

Compania a fost fondată în 2014 de fraţii Rangelov, dintre care unul este economist, iar celălalt inginer aerospaţial. Compania a câştigat numeroase premii pentru inovaţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO