Business Hi-Tech

Statia grafica paraseste biroul

23.06.2004, 00:00 15



Laptopul a trecut de faza de moft si a devenit o unealta indispensabila pentru profesionistii care calatoresc mult. Chiar si pentru cei care lucreaza cu aplicatii grafice avansate, care in mod normal epuizeaza resursele unui notebook obisnuit.



Tocmai la acesta categorie s-a gandit si Fujitsu-Siemens cand a pus la punct laptopul Celsius H210, care inglobeaza unul din cele mai noi procesoare Intel Pentium M. Iar perfomantele grafice deosebite nu s-au obtinut construind un computer de 10 kilograme sau extrem de mare ca dimensiuni.



Lansat pe piata in mai 2004, laptopul cu performante grafice peste medie a ajuns si in Romania, in magazinele Tornado. Versiunea standard incluse un procesor Pentium M la 1,7 GHz (nume de cod Dothan) si are memorie cache de 2GB. Tehnologia Intel Centrino prelungeste viata bateriei si usureaza conexiunile la Internet prin unde radio (WiFi). Cu alte cuvinte, transferul de documente sau aplicatii de pe serverul companiei merge la cu viteza maxima disponibila in acest moment (20 MB pe secunda, bineinteles doar acolo unde exista acoperire).



Laptopul pentru graficieni, dar care poate fi luat la plimbare si de pasionatii celor mai noi si complexe jocuri video, dispune de numeroase optiuni de conectare la Internet sau la alte echipamente digitale. El cunoaste USB, IEEE 1394, infrarosu, Bluetooth si majoritatea tehnologiilor standard. De asemenea, are inclus un cititor rapid pentru carduri de memorie, care este compatibil cu produsele Secure Digital si MultiMedia Card.



Procesele grafice sunt sustinute de placa ATI Mobility FireGL (128 MB), iar ecranul cu diagonala de 15,1 inci este cu cristale lichide (TFT-LCD). Rezolutia maxima oferita de monitor este de 1600x1200 pixeli. Memoria interna a sistemului este de 512 MB, expandabila pana la 2GB de RAM. Hard-discul este de 60GB, cu viteza de 4200 rotatii pe minut (rpm).



Sistemul Celsius H210 este echipat cu o unitate performanta Combo DVD-ROM/CD-RW, indispensabila transferarea rapida a datelor pe disc. Laptopul cantareste numai 3,2 Kg si are dimensiuni reduse, fiind usor de transportat in calatoriile de afaceri. In plus, carcasa speciala construita dintr-un aliaj de magneziu ii ofera robustete si protectie sporita la socurile fizice.



Laptopul Fujitsu-Siemens are preinstalat sistemul de operare Microsoft Windows XP Professional. Pretul in magazinele Tornado este de 2270 de euro. Pentru mai multe detalii vizitati www.tornado.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO