Business Hi-Tech

Statul va cumpăra degeaba 500.000 de tablete pentru elevi dacă nu are şi un sistem de management şcolar

Alexandru Holi­cov, cofondator şi CEO al Adservio Social Inno­vation

Cel mai rău scenariu ar fi să se achiziţioneze doar cele mai ieftine tablete. Nu cred că preţul este cel mai important criteriu în alegerea tabletelor.

Alexandru Holi­cov, cofondator şi CEO al Adservio Social Inno­vation Cel mai rău scenariu ar fi să se achiziţioneze doar cele mai ieftine tablete. Nu cred că preţul este cel mai important criteriu în alegerea tabletelor.

Autor: Adrian Seceleanu

02.12.2014, 18:29 569

Cele mai mari greşeli pe care le-ar putea face statul în achi­ziţia programată pentru anul viitor a 500.000 de tablete pentru elevi ar fi ca licitaţia să favorizeze doar cele mai ieftine echipamente şi să nu includă şi o platformă IT care să folosească aceste gadgeturi pentru a îmbu­nătăţi procesul educaţional şi comunicarea între elevi, părinţi şi profesori, consideră Alexandru Holi­cov, 28 de ani, cofondator şi CEO al companiei Adservio Social Inno­vation din Iaşi, care a dezvoltat un sistem de management şcolar, implementat până acum în 22 de licee din mai multe oraşe din ţară.

„Cel mai rău scenariu ar fi să se achiziţioneze doar cele mai ieftine tablete“, fără a exista un plan în legătură cu utilizarea acestora şi o platformă care să le integreze, a spus Holicov. În ce priveşte tabletele, şeful Adservio consideră că acestea ar trebui să aibă un ecran de 10 inchi (25 cm), să aibă o platformă software uşor de utilizat şi de către profesori şi să poată fi conectate la un proiector astfel încât predarea la orele de curs să poată fi interactivă. „Nu cred că preţul este cel mai important criteriu în alegerea tabletelor“, a spus el.

Statul va achiziţiona în 2015 o jumătate de milion de tablete pentru elevii din clasele II-IV, primele gadgeturi urmând să fie primite în martie de elevii din clasa a-III-a, conform unor declaraţii făcute anterior de Răzvan Cotovelea, ministrul societăţii informaţionale. Licitaţia este deja în atenţia marilor jucători de pe piaţă în condiţiile în care vân­zările de tablete au încetinit, iar cantitatea dorită de stat reprezintă circa 80% din vânzările estimate pentru acest an.

Platforma software din spate este însă şi mai importantă, susţine Ale­xandru Holicov, adău­gând că firma ar fi gata să participe la o eventuală licitaţie organizată de Mi­nis­terul Educaţiei. „Pen­tru 2015 aşteptăm să vedem ce direcţie va avea Ministerul Edu­caţiei şi dacă se va deschide cumva o linie de finan­ţare sau o licitaţie pentru că suntem pre­gă­tiţi să participăm. Cred că avem deja maturitatea şi experienţa pentru a putea participa şi implementa acest proiect la nivel naţional.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO