Business Hi-Tech

Suflecati manecile si prindeti pestii din monitor

Suflecati manecile si prindeti pestii din monitor
25.09.2004, 00:00 22

Pentru ca telefoanele mobile au trecut la generatia 3G care le permite sa fie mai smechere, unele monitoare si-au gasit si ele ceva cool: 3D. Pe scurt, ne ofera imaginea aproape ca in realitate, in trei dimensiuni, inclusiv cu adancime, fara sa fim obligati sa purtam ochelari speciali.



Tehnologia folosita se numeste stereoscopie. Practic, imaginea afisata de ecran este o combinatie de mai multe perspective, de cele mai multe ori in numar de 8.
 
De aici, iluzia de tridimensionalitate. Totusi, nu va asteptati la o holograma care sa va permita sa mangaiati virtual un animal exotic pentru ca va veti lovi de sticla.



Softurile specializate, care sunt livrate impreuna cu monitorul, transforma imaginile obisnuite 2D in modele 3D. Altfel spus, dau volum fotografiilor, filmelor si jocurilor clasice, adaugandu-le a treia dimensiune.



Sigur il veti gasi de folos in domenii ca arhitectura si orice tip de proiectare, medicina sau chimie, dar se dovedeste potrivit si in industria de entertainment, in care includem si jocurile video.



In momentul de fata aceste monitoare sunt folosite  pentru prezentari grafice
in showroom-uri, magazine, centre comerciale, expozitii, campanii publicitare in-door. Vizitatorii care trec prin fata unui astfel de monitor la o distanta ideala intre 1,5 m si 5 m in functie
de diagonala acestuia parcurg toate cele trei directii ideale de vizualizare, iar imaginile
sunt surprinzatoare si impresionante.
Poate fi livrat in mai multe variante de diagonala: 15,17, 19, 40 inci.



Producator: I-Art
www.i-art.com.tw



Monitor 3D AUTO3D 15" LCD
Diagonala: 15 inci
Rezolutie: 1.024 x 768 pixeli
Sunet stereo incorporat



Pret: 59.000.000 lei
www.vrshop.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO