Business Hi-Tech

Supraveghere video pe telefonul mobil

05.04.2004, 00:00 19

Compania americana EarthCam Mobile le ofera posesorilor de celulare un nou serviciu: vizionarea live a imaginilor transmise de camerele de supraveghere montate acasa sau la birou.
Fie ca este vorba de siguranta locuintei sau a seifului, supravegherea copiilor mici sau a persoanei care intretine casa, posesorii de celular vor putea afla in timp real ce se intampla in locul vizat. Compania EarthCam s-a gandit astfel la cei care petrec mult timp pe drum si care nu au acces la un calculator pentru a vedea imaginile filmate de camerele de supraveghere.
Singura conditie este ca celularul sa se poata conecta la Internet. Utilizatorul va putea astfel sa descarce clipurile direct pe telefonul mobil, sau va putea chiar sa trimita filmuletele pe telefoanele prietenilor. Pentru ca imaginile sa fie usor de transferat pe celular, EarthCam a dezvoltat un software special, care trebuie sa fie instalat pe calculatorul unde sunt colectate imaginile de pe camera de supraveghere. Astfel, in orice moment, utilizatorul poate primi clipul cu imaginile dorite, direct pe telefon.
Serviciul costa doar trei dolari pe luna, plus taxele pentru fiecare mesaj primit. EarthCam are in acest moment un portal la care sunt conectate mii de camere de luat vederi din toata lumea si unde oamenii pot vedea imagini live din multe orase ale lumii. Site-ul are acum cam 180.000 de vizitatori pe zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO